Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Rakettangrepene fra Gaza har stilnet

Politiet er på stedet hvor en rakett traff en vei i Sør-Israel etter kraftige rakettangrep mandag 24. februar. (Foto: Politiet)
Det er ikke avfyrt flere raketter mot Israel siden midnatt. Livet returnerer til normalen.

En våpenhvile mellom den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad og Israel ser ut til å være på plass. Siden midnatt norsk tid er det ikke avfyrt raketter mot Israel fra Gazastripen. Dermed ser angrepene ut til å være over – for denne gang. Siden søndag er det avfyrt over 90 raketter mot Sør-Israel.

Mandag kveld var situasjonen fortsatt skjør og uavklart. Da var det lite som tydet på at kamphandlingene skulle avta. Sjefen for det israelske forsvaret, Aviv Kochavi, fryktet situasjonen kunne eskalere ut av kontroll.

Nå som en våpenhvile er på plass begynner livet å returnere til normalen igjen i Sør-Israel. Veier, jernbaner og arbeidsplasser som har vært stengt har åpnet igjen, men skoler og barnehager holder fortsatt stengt tirsdag.

Dette bildet viser hvordan Islamsk Jihad avfyrer raketter mot Israel fra befolkede områder.

Den siste runden med konflikt startet søndag, da israelske soldater skjøt og drepte en terrorist som festet en bombe på grensegjerdet mot Israel. Senere på dagen ble det avfyrt over 30 raketter mot Israel. Det israelske forsvaret svarte med å bombe mål fra Islamsk Jihad både i Syria og på Gazastripen.

Konflikten eskalerte ytterligere mandag, da det ble avfyrt over 60 raketter mot Israel. Rakettforsvaret Iron Dome klarte å skyte ned 90% av rakettene som var på vei mot befolkede områder, men blant annet en rakett kom forbi rakettskjoldet og eksploderte på lekeplassen til en barnehage i Sderot.

Ingen israelere ble alvorlig skadet i angrepene, men flere har pådratt seg lettere skader. Flere er også blitt behandlet av helsepersonell for sjokk.

Rakettangrepene skjer bare en uke før israelerne skal gå til valg til ny nasjonalforsamling. 2. mars er det valg i Israel for tredje gang på ett år.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart