Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hadde planer om å bombe fotballstadion i Jerusalem

Tre palestinere hadde planer om å gjennomføre et bombeangrep mot Teddy Stadium i Jerusalem. (Foto: Wikipedia)
Men terroristene ble stanset av sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet arresterte i forrige måned tre palestinske menn, som er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep i Jerusalem og på Vestbredden. Blant annet hadde de planer om et bombeangrep mot Teddy Stadium i Jerusalem. Det er først nå at detaljene rundt pågripelsen blir offentliggjort, skriver Times of Israel.

Ifølge Shin Bet skal de tre medlemmene av terrorcellen – Ahmad Sajdaya, Muhammad Hammad og Umar Eid – opprinnelig hatt planer om å konstruere en bombe og sprenge den på Teddy Stadium i Jerusalem, en fotballstadion som tar over 30.000 tilskuere. De skal ha drevet med rekognosering og planlagt angrepet, fram til de innså at det ville være for vanskelig å gjennomføre på grunn av den strenge sikkerheten på stadion.

En av de siktede var til stede på en fotballkamp i desember for å dokumentere sikkerhetsoppbudet på stadion.

På grunn av koronaen spilles det ikke fotballkamper i Israel for øyeblikket, så det er usikkert når de hadde planer om å gjennomføre selve angrepet.

I stedet planla trioen å angripe israelske soldater på Vestbredden og skal ha planlagt flere angrep. Ifølge Shin Bet skal de tre mennene også ha bidratt i en rekke planlagte bombeangrep mot israelske soldater de siste årene.

Det er for øvrig ikke første gang det er avdekket planer om terrorangrep mot Teddy Stadium. I 2014 ble en større Hamas-celle pågrepet. De hadde planer om å gjennomføre «et større terrorangrep» på fotballstadionen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart