Tre palestinere hadde planer om å gjennomføre et bombeangrep mot Teddy Stadium i Jerusalem. (Foto: Wikipedia)

Hadde planer om å bombe fotballstadion i Jerusalem

Men terroristene ble stanset av sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet arresterte i forrige måned tre palestinske menn, som er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep i Jerusalem og på Vestbredden. Blant annet hadde de planer om et bombeangrep mot Teddy Stadium i Jerusalem. Det er først nå at detaljene rundt pågripelsen blir offentliggjort, skriver Times of Israel.

Ifølge Shin Bet skal de tre medlemmene av terrorcellen – Ahmad Sajdaya, Muhammad Hammad og Umar Eid – opprinnelig hatt planer om å konstruere en bombe og sprenge den på Teddy Stadium i Jerusalem, en fotballstadion som tar over 30.000 tilskuere. De skal ha drevet med rekognosering og planlagt angrepet, fram til de innså at det ville være for vanskelig å gjennomføre på grunn av den strenge sikkerheten på stadion.

En av de siktede var til stede på en fotballkamp i desember for å dokumentere sikkerhetsoppbudet på stadion.

På grunn av koronaen spilles det ikke fotballkamper i Israel for øyeblikket, så det er usikkert når de hadde planer om å gjennomføre selve angrepet.

I stedet planla trioen å angripe israelske soldater på Vestbredden og skal ha planlagt flere angrep. Ifølge Shin Bet skal de tre mennene også ha bidratt i en rekke planlagte bombeangrep mot israelske soldater de siste årene.

Det er for øvrig ikke første gang det er avdekket planer om terrorangrep mot Teddy Stadium. I 2014 ble en større Hamas-celle pågrepet. De hadde planer om å gjennomføre «et større terrorangrep» på fotballstadionen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart