Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hizbollah bannlyst i Tyskland

Motdemonstranter med flagget til terrororganisasjonen Hizbollah i forbindelse med en støttemarkering til Israel utenfor Stortinget i januar 2009. Nå blir det forbudt og straffbart å bruke dette flagget i Tyskland. (Foto: Odd Østtveit)
Den tyske forbundsregjeringen bannlyser terrorgruppen.

Torsdag kunngjorde Tyskland at de bannlyser den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Landet forbyr både den militære og politiske delen av Hizbollah. Dermed bryter de med EUs politikk, som bare har klassifisert den militære fløyen som en terrororganisasjon, skriver nettavisen Times of Israel.

Etter kunngjøringen raidet det tyske politiet moskeer og grupperinger i Dortmund, Berlin, Münster og Bremen med tilknytning til terrorgruppen.

Hizbollah har ingen formell struktur i Tyskland, men bruker landet til å søke tilflukt og samle inn penger til organisasjonen, ifølge tyske myndigheter. Den nye politikken gjør det også forbudt å bruke og vise Hizbollah-symboler.

Flagget til Hizbollah er ikke et uvanlig syn i anti-israelske demonstrasjoner i Europa. Også i Norge har demonstranter viftet med terrororganisasjonens flagg (slik bildet over viser). Nå er det forbudt å bruke flagget i Tyskland.

Den libanesiske terrorgruppen, som er opprettet og finansiert av Iran, har som mål å utslette Israel. De har rundt 130.000 raketter siktet inn mot Israel fra sitt kjerneområde i det sørlige Libanon. Gruppen har også stått bak flere terrorangrep. I fjor sommer brøt det nesten ut full krig mellom Israel og Hizbollah, etter at de avfyrte et missil mot et israelsk militærekjøretøy.

Både Israel og USA har ønsket at Tyskland skal bannlyse Hizbollah. Israels utenriksminister Yisrael Katz takker Tyskland for avgjørelsen. Samtidig oppfordrer han andre europeiske land til å følge Tysklands eksempel.

Er det på tide at Norge gjør det samme? Svar i kommentarfeltet!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart