Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israeler knivdrept av palestiner

En 39 år gammel rabbiner ble knivstukket og drept av en palestiner i Petah Tikva onsdag ettermiddag. (Foto: MDA)
Den mistenkte hadde arbeidstillatelse i Israel.

En 39 år gammel israeler ble knivstukket og drept av en 46 år gammel palestiner i byen Petah Tikva i det sentrale Israel onsdag ettermiddag. Politiet mistenker at det dreier seg om terror, skriver Yedioth Ahronot.

Den mistenkte palestineren, som har arbeidstillatelse i Israel, ble pågrepet av politiet kort tid etter hendelsen. Politiet opplyser om at 46-åringen, som skal være far til seks barn, nå sitter i avhør hos sikkerhetstjenesten Shin Bets. Det ble funnet en blodig kniv på mannen da han ble arrestert.

Det 39 år gamle offeret ble funnet bevisstløs ved et busstopp med flere knivstikk i overkroppen. Ambulansepersonell kom raskt til stedet og fikk fraktet mannen til sykehus, men han ble erklært død kort tid senere.

Drapsofferet er identifisert som rabbineren og firebarnsfaren Shai Ohayon. Han tilhørte det ultraortodokse miljøet i Petah Tikva. Ifølge en foreløpig etterforskning skal den 46 år gamle palestineren ha valgt nettopp 39-åringen som offer på grunn av hans ultraortodokse klesstil.

Den 39 år gamle firebarnsfaren Shai Ohayon ble knivstukket og drept onsdag 26. august.

Den mistenkte gjerningsmannen skal ha jobbet i Israel i mange år og har ikke vært involvert i noe terrorrelatert tidligere. Det er også svært sjeldent at palestinere som har lovlig arbeidstillatelse i Israel utfører terrorangrep.

For å få gyldig arbeidstillatelse må palestinerne gjennom en grundig bakgrunnssjekk. Det er heller ikke vanlig at slike angrep blir utført av middelaldrende menn. De fleste terrorister er tenåringer eller i 20-årene.

Ifølge Times of Israel skal sikkerhetstjenesten Shin Bet undersøke muligheten for at mannen har en forhistorie med psykisk sykdom.

Timer før knivangrepet delte statsminister Benjamin Netanyahu en artikkel på Facebook om at ingen israelske sivile hadde blitt drept i et terrorangrep i løpet av et helt år for første gang på 56 år.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart