Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hamas annonserte våpenhvile med Israel

I flere uker har terrorister på Gazastripen sendt flere hundre ballonger med brannbomber og eksplosiver over grensen til Israel. Det har ført til flere titalls branner daglig i Sør-Israel. Nå skal Hamas ha gått med på å slutte med ballongterroren.
Terrorgruppen har gått med på å slutte med ballongterroren.

Den palestinske terrorgruppen Hamas, som har kontrollen over Gazastripen, kunngjorde mandag kveld at de er blitt enige med Israel om å dempe spenningen etter flere uker med uroligheter, skriver Jerusalem Post.

Kunngjøringen, som ble publisert av kontoret til Hamas-leder Yahya Sinwar, sier enighet ble nådd «etter en runde med diskusjoner». I kunngjøringen blir også Qatar og dere utsending Mohammed al-Emadi trukket fram.

Emadi har i flere dager pendlet frem og tilbake mellom Israel og Gazastripen i et forsøk på å unngå en større konfrontasjon. Det ser han ut til å ha lykkes med.

Kunngjøringen om våpenhvile kommer etter to uker med spenning mellom Israel og Hamas, hvor hundrevis av ballonger med brannbomber og eksplosiver er sendt over grensen mot Israel. I tillegg har det vært flere rakettangrep fra Gaza mot Israel de siste ukene. Det israelske forsvaret har svart med å bombe Hamas-mål på Gazastripen.

De siste ukers uroligheter gjorde at Israel stengte grenseovergangen Kerem Shalom for alt annet enn humanitære varer. Nå åpner grenseovergangen opp igjen som normalt. Også fiskesonen utvides igjen som følge av våpenhvilen. Restriksjonene vil bli gjeninnført hvis ikke Hamas stanser angrepene, advarer Israel.

Samtidig skal Qatar ha gått med på å investere i nye og store infrastrukturprosjekter på Gazastripen, ifølge flere arabiske medier.

Brannbombene fra Gazastripen har forårsaket flere hundre branner i Sør-Israel de siste ukene. (Foto: Kibbutz Erez)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart