Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF bombet Hamas-mål etter nye rakettangrep

Fredag 28. august bombet det israelske forsvaret Hamas-mål på Gazastripen, etter at seks raketter ble avfyrt mot Israel.
Spenningen fortsetter å øke langs Gaza-grensen.

Det israelske forsvaret bombet tidlig fredag morgen flere Hamas-mål på Gazastripen, etter at palestinske terrorister i løpet av natten hadde avfyrt seks raketter mot det sørlige Israel, skriver nettavisen Times of Israel.

Rakettene skal ha eksplodert i et åpent område og skal ikke ha forårsaket skader. Det er heller ikke kommet meldinger om skadde på palestinsk side.

Nattens rakettangrep, som førte til at rakettalarmen gikk i områdene nær Gazastripen, kom etter at det israelske forsvaret tidligere hadde bombet Hamas-anlegg på Gaza som svar på at det i løpet av hele torsdagen ble sendt brannbomber og eksplosiver over grensen til Israel med ballonger.

Ballongterroren fra Gazastripen forårsaket minst 26 branner i det sørlige Israel torsdag, ifølge det lokale brannvesenet. Det ble også funnet eksplosiver festet til ballonger.

Denne siste utvekslingen kommer etter uker med økende spenning mellom Israel og terrorgruppene på Gazastripen, først og fremst Hamas. I tillegg til hundrevis av ballonger med eksplosiver og brennbart materiale, er det ved flere anledninger også sendt raketter mot det sørlige Israel de siste ukene.

Palestinske terrorister setter fyr på brennbart materiale festet til ballonger, som skal sendes over grensen til Israel for å forårsake brann. Det blir også festet eksplosiver og bomber til ballongene.

Det israelske forsvaret har gjennomført flere luftangrep mot Hamas-mål på Gazastripen, begrenset importen av varer inn til den palestinske enklaven og begrenset fiskeområdet utenfor kysten av Gazastripen i et forsøk på å få Hamas til å stanse terroren.

Torsdag sa en representant for Hamas at et forsøk på å få til en våpenhvile hadde mislyktes, og kom samtidig med advarsler mot Israel. En utsending fra Qatar skal ha vært på Gazastripen i flere dager i et forsøk på å mekle frem en løsning mellom partene, angivelig uten å lykkes.

Utsendingen fra Qatar hadde med seg nesten 300 millioner kroner i kontanter inn på Gazastripen, etter godkjennelse fra Israel. Pengene er øremerket for å hjelpe de nesten to millioner mennesker som bor på stripen.

Hamas er under stort press fra Qatar, Egypt og FNs spesialutsending Nickolay Mladenov for å stoppe de daglige angrepene mot Israel. De er også under stort press fra befolkningen på Gazastripen, som nå bare får strøm tre til fire timer om dagen. Strømmangelen er et resultat av at Israel har stoppet importen av drivstoff som svar på de mange angrepene. Det har gjort at kraftstasjonen på Gaza har sett seg nødt til å stenge ned.

De sistes ukers økning i voldshandlinger antas å være knyttet til krav om økte pengeoverføringer fra Qatar til Gazastripen, hvor over 50 prosent er arbeidsledig. I tillegg vil Hamas presse Israel til å gjøre flere innrømmelser.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart