Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

12 raketter avfyrt mot Israel i natt

Natt til fredag ble det avfyrt tolv raketter mot Israel fra Gazastripen. Et bolighus fikk store skader. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske jagerfly bombet fredag morgen mål på Gazastripen for tredje gang.

Israelske jagerfly utførte gjennomførte fredag morgen en tredje runde med luftangrep mot mål på Gazastripen, som et svar på en rekke rakettangrep timer tidligere. Gjennom hele natten har det vært nye runder med rakettangrep og israelske svar på angrepene, skriver Times of Israel.

–  Vi holder Hamas ansvarlig for all terroraktivitet som kommer fra Gazastripen, sier det israelske forsvaret i en uttalelse fredag morgen.

Totalt 12 raketter skal være avfyrt fra Gazastripen mot Israel siden torsdag kveld. Seks av rakettene skal være skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome.

Et bolighus i byen Sderot fikk store skade i et av rakettangrepene. Bilder og videoer delt i sosiale medier viser at kjøkkenet i huset er totalt ødelagt, med knuste vinduer og store hull i vegger og tak.

–  Vi hørte ikke sirenen og plutselig kom det et kraftig smell. Vi løp ut av sengen og til bomberommet. Da vi kom ut så vi at alt var ødelagt. Hele kjøkkenet er sprengt. Sabbatsmiddagen er ødelagt, sier huseier Shlomo Malka.

Det israelske forsvaret skal ha bombet flere militære Hamas-mål. De skal også ha bombet et sementanlegg, som blir brukt til å produsere underjordiske terrortunneler, i tillegg til områder hvor det produseres raketter. Det er ikke kommet meldinger om skadde.

Det har den siste uken vært tre rakettangrep mot Israel, men nattens 12 raketter er en kraftig opptrapping av konflikten. I tillegg til rakettangrep sendes det også eksplosiver og brennbart materiale over grensen ved bruk av ballonger.

Ambulansetjenesten Magen David Adom sier tre personer er behandlet for sjokkskader i løpet av nattens angrep. I tillegg ble en kvinne lettere skadet da hun skadet seg på vei til bomberommet.

Nå frykter mange i Sør-Israel at konflikten vil trappes opp i løpet av helga.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart