Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelere planla bombeangrep for Hamas

To israelske beduiner planla å sprenge en bombe på et busstopp ved det travle kjøpesenteret. (Foto: Bilu Center)
Skulle sprenge en bombe ved et busstopp på vegne av terrorgruppen.

To israelske beduiner skal ha planlagt å gjennomføre et bombeangrep på vegne av Hamas, ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet. De to mennene er nå tiltalt for terrorplanlegging, skriver Jerusalem Post.

Ifølge tiltalen skal de to beduinene ha planlagt et angrep mot et busstopp ved kjøpesenteret Bilu i det sentrale Israel. Planene ble forhindret da Shin Bet pågrep 30 år gamle Mahmoud Maqdad den 15. august.

Maqdad, som har beduin-israelsk mor og en palestinsk far fra Gaza, er gift med en kvinne som bor på den Hamas-kontrollerte Gazastripen. Derfor har han hatt tillatelse til å veksle mellom beduinlandsbyen Shaqib al-Salam i Negevørkenen i Israel, og byen Rafah sør på den palestinske enklaven.

En slik mulighet til å bevege seg mellom Israel og Gazastripen er det ikke alle som har. Maqdad ble derfor oppsøkt og rekruttert av Hamas.

Ifølge Shin Bet ble han først rekruttert til å samle inn etterretning for den palestinske terrorgruppen, men i løpet av de siste månedene skal han ha blitt instruert og trent i å utføre et bombeangrep i Israel.

30 år gamle Mahmoud Maqdad skal ha planlagt å gjennomføre et bombeangrep på vegne av Hamas. (Foto: Shin Bet)

Etterforskningen viste at 30-åringen hadde jobbet for Hamas siden slutten av 2019. Han skal blant annet ha gitt terrorgruppen informasjon om hvor Israel hadde utplassert rakettforsvaret Iron Dome.

Under sitt siste besøk på Gazastripen fikk han opplæring i hvordan han skulle montere en bombe og instruksjoner om hvordan gjennomføre et angrep. Maqdad fikk også penger fra terrorgruppen ved flere anledninger.

Da han returnerte til Israel i juni 2020 kjøpte han inn materialer og begynte å montere bomben slik han hadde fått instruksjoner om av Hamas. Samtidig begynte han å se etter steder som kunne være potensielle mål. Til slutt valgte han et busstopp ved kjøpesenteret Bilu i det sentrale Israel.

Men angrepet ble det aldri noe av. Maqdad fikk kalde føtter og trakk seg. Han valgte å brenne opp de eksplosive materialene han hadde kjøpt inn for å produsere bomben. Like etterpå ble han pågrepet.

Hans 32 år gamle bror, Ahmad Maqdad, er også tiltalt i saken. Han skal ha deltatt i angrepsplanene. I tillegg skal ni andre familiemedlemmer ha bidratt med noen av materialene som skulle bli brukt i bomben.

Det er ikke første gang Hamas rekrutterer israelske statsborgere til å utføre spionasje eller terror for dem. Også den libanesiske terrorgruppen Hizbollah prøver å rekruttere israelske arabere til å utføre terror i Israel:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart