Hizbollahs leder Nasrallah (Foto: @ActForIsrael)
Hizbollahs leder Nasrallah taler på storskjerm til sine følgere. (Foto: @ActForIsrael)

Nok et land erklærer Hizbollah for en terrororganisasjon

Slovenia har besluttet å erklære Hizbollah for en terrororganisasjon, melder det israelske utenriksdepartementet. Slovenia slutter seg dermed til Sveits, Østerrike og Tyskland som nylig erklærte det samme, skriver Israel Hayom.

– Jeg gleder meg over beslutningen til Slovenias regjering om å erklære alle deler av Hizbollah som en terrororganisasjon. Denne avgjørelsen slutter seg til lignende beslutninger av regjeringer i Europa og Latin-Amerika. Hizbollah skader først og fremst innbyggerne i Libanon og holder dem som gisler i tjeneste for iranske interesser, sier utenriksminister Gabi Ashkenazi.

Den slovenske regjeringens beslutning er nok et skritt i det israelske utenriksdepartementets innsats for å øke det internasjonale presset mot Hizbollah. I løpet av det siste halvannet året har 16 land sluttet seg til listen over land som har erklært Hizbollah og alle deres grener som en terrororganisasjon. Ni land har har gjort det de siste seks månedene.

Den israelske utenriksministeren oppfordrer andre land og resten av EU til å slutte seg til presset mot Hizbollah, til å forby alle deres aktiviteter og erklære organisasjonen og alle deres grener som en terrororganisasjon.

Slovenia er det sjette EU-landet etter Nederland, Tyskland, Litauen, Estland og Latvia til å erklære Iran-støttede Hizbollah som en terrororganisasjon.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart