Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Helsepersonell ved åstedet for terrorangrepet i Gamlebyen i Jerusalem 21. desember 2020. (Foto: Magen David Adom)

Avverget skyteangrep i Gamlebyen

Israelsk politi avverget mandag kveld et terrorangrep i Gamlebyen i Jerusalem. En palestinsk tenåring skal ha begynt å skyte mot politiet nær Tempelhøyden. Terroristen ble skutt og drept i skuddvekslingen som fulgte.

Gjerningsmannen var en 17 år gammel palestiner fra Jenin på Vestbredden. Han har trolig kommet ulovlig inn i Israel, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Ingen politimenn skal ha blitt truffet av skuddene, men en politimann ble lettere skadet da han falt mens han løp mot åstedet. Han ble fraktet til sykehus i Jerusalem hvor han ble behandlet for skader i rygg og lemmer.

Den palestinske terrorgruppen Hamas hyller skyteangrepet og kaller det et svar på normaliseringen mellom Israel og flere arabiske land den siste tiden.

Angrepet skjedde samme sted som to israelske grensepoliti ble skutt og drept i et lignende skyteangrep for over tre år siden.

De siste årene har det vært flere kniv-, bil- og skyteangrep mot israelske sikkerhetsstyrker og jødiske bosettere på Vestbredden. De fleste angriperne har ikke vært tilknyttet organiserte terrorgrupper, men har utført angrepet på egenhånd. Det har dog vært færre slike angrep under den pågående koronapandemien.

Natt til mandag ble en 52 år gammel seksbarnsmor funnet drept utenfor bosetningen Tal Menashe på Vestbredden. Politiet mistenker terror.

Den palestinske tenåringen skal ha angrepet politiet med denne maskinpistolen. (Foto: Det israelske politiet)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart