Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Redd Barnas bistandspartner valgte nye styremedlemmer som hyller terrorister

knivterror
Fra en demonstrasjon på Gaza. (Illustrasjonsfoto: Flash 90)
«Lenge leve kniven,» skrev den nye sekretæren til Redd Barnas palestinske samarbeidspartner.

Defense for Children International-Palestine (DCI-P) er samarbeidspartner med Redd Barna i de palestinske selvstyreområdene. I 2020 mottok Redd Barna 3,5 millioner kroner i norsk bistand til et prosjekt hvor DCI-P er oppgitt av Utenriksdepartementet som en av partnerne. De neste tre årene er det bevilget 14,5 millioner kroner til prosjektet.

I juni 2020 meldte Palestinian NGO Network om nye styremedlemmer i DCI-P. NGO Monitor har avdekket holdninger og kommunikasjon fra to av de nye styremedlemmene som neppe er i tråd med Redd Barnas eller regjeringens verdier.

Økonomiansvarlig Yaser Amouri hyller terrorister

Yaser Amouri ble valgt som økonomiansvarlig i det nye styret. Han har publisert innlegg i sosiale medier med støtte til terrorister som angrep israelske sivile og politi-tjenestemenn.

I juni 2015 publiserte Amouri et blodig bilde av en palestinsk 18-åring, Yasser Tarwa, som knivstakk en politioffiser i Jerusalem før han ble skutt. «Velsignet er lidelsens by. For martyrer i evighet,» skrev Amouri.

I januar 2014 publiserte Amouri bilder fra festen da PFLP-terroristen Yasin Abu Khdeir ble løslatt fra israelsk fengsel. Khdeir var medlem av terrorcellen som drepte den israelske sivilisten Yigal Shahaf i et skyteangrep i Jerusalem i oktober 1987. Khdeir ble dømt for å levere mordvåpenet og for deltakelse i andre mordforsøk på sivile i Jerusalem. «Dersom denne gleden kommer bare for løslatte fanger, tenk på hvilken glede det vil bli dersom hele nasjonen blir frigjort…», skrev Amouri til bildene.

I 2012 og 2014 postet Amouri bilder og hyllest av Yasser Arafat, PFLP-ledere som George Habash og Hassan Kanafani og Majed Abu Sharar. Sistnevnte var en lederskikkelse i PLO og Fatah på 1970- og 1980-tallet, da organisasjonen jevnlig utførte terrorangrep mot sivile israelere fra Libanon.

Styremedlem Adla Nazer hyller terrorister og fremmer voldelig retorikk

Adla Nazer ble valgt som ny sekretær i DCI-P.

13. desember 2018 publiserte Nazer et bilde av Salah Barghouthi og Ashraf Na’alwa, terrorister som kort tid i forkant hadde blitt drept av israelske styrker. «En gang til, for et tap for oss – hver eneste av deres blodsdråper. For en forferdelig morgen,» skrev Nazer.

Barghouti gjennomførte et skyteangrep 8. desember 2018, på vegne av terrorgruppen Hamas. Åtte personer ble skadet, og en baby ble født for tidlig og døde som et resultat av angrepet. Na’alwa drepte to israelske arbeidskamerater 7. oktober 2018.

6. februar 2019 ble Hamas-terroristen Ahmed Jarrar drept i en skuddveksling med israelske styrker. «For et tap for oss,» skrev Nazer. Jarrar skal ha ledet terror-cellen som noen uker tidligere drepte seksbarnsfaren rabbi Shevach Raziel.

19. oktober 2015, i en periode da det var en serie med kniv-terrorangrep mot israelere, skrev Nazer et Facebook-innlegg hvor hun anklaget israelerne for å «feire vårt blod og til og med være i stand til å drikke det» og hun avsluttet med «lenge leve kniven». Anklager mot jøder om å drikke blod er et gammelt antisemittisk motiv både i Europa og den arabiske verden. Jøder har forbud i sin religiøse lov mot å drikke blod. Flere titalls israelere ble drept i kniv-terrorbølgen høsten 2015 og de første månedene av 2016.

I november 2012 hadde Nazer som toppbilde på Facebook bilde av en terrorist som holdt en panservern-rakett. Den israelske organisasjonen NGO Monitor har tidligere dokumentert bånd mellom DCI-P og terrororganisasjonen Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP). De to nye medlemmene omtalt i denne artikkelen kommer i tillegg til minst 12 nåværende og tidligere ledere, ansatte og styremedlemmer med bånd til PFLP, skriver NGO Monitor. PFLP blir ansett som en terrororganisasjon av USA, EU, Canada og Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart