Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gjett hvem som betaler for rakettene til Hamas

Hamas og Islamsk Jihad liker å vise frem rakettene sine på parader på Gazastripen. Rakettene blir i stor grad levert og finansiert av den islamske republikken Iran, som i likhet med Hamas har som mål å utslette den jødiske staten Israel.
Hamas trenger ikke å bekymre seg for hva rakettene koster - noen andre tar regningen.

Siden mandag 10. april har terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad avfyrt langt over 3000 raketter mot sivilbefolkningen i Israel. Rakettene som har som mål å drepe flest mulig israelere er av ulik kvalitet og styrke. Noen er egenprodusert, mens andre er iranske og syriske militærvåpen smuglet inn.

Men én ting har de til felles: Den islamske republikken Iran betaler for dem.

Det sier de to israelske ekspertene Uzi Rubin og Tal Inbar. De sier Iran leverer eller betaler for nesten alle rakettene, som gjør at det ikke koster Hamas noe særlig å fylle opp sitt rakettarsenal, skriver Jerusalem Post.

Mange av rakettene som avfyres mot Israel er billige å produsere, men det kan koste store summer å få smuglet deler til rakettene som ikke kan produseres lokalt fra Sinaihalvøya i Egypt, Sudan og andre steder.

Terroristene legger heller ikke skjul på hvem som hjelper dem:

Hvor mange raketter Hamas og Islamsk Jihad har i sitt arsenal er usikkert, men det blir anslått rundt 14.000. Dermed har terroristene fortsatt mange raketter igjen – også langdistanseraketter som kan nå blant annet Tel Aviv.

At Iran forsyner terrorgruppene med raketter er ikke akkurat noen stor hemmelighet. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah, leder av den libanesiske terrorgruppen med tette bånd til Iran, sa dette 27. desember 2020:

«De fleste våpnene, rakettene og anlegg som palestinske motstandsgrupper har på Gaza er levert av Quds-styrken til Irans revolusjonsgarde. Den islamske republikken brukte sine diplomatiske forbindelser med Sudan til å etablere en våpenfabrikk for Gaza i Sudan».

Også Hamas-leder Ismail Haniyeh innrømmer at Iran støtter dem med penger og våpen. Dette uttalte han til en arabisk avis 21. mai 2020:

«Jeg vil spesielt trekke frem den islamske republikken Iran som ikke har vaklet i å støtte motstanden finansielt, militært og teknologisk. Dette er en del av republikkens strategi, som ble etablert av Imam Khomeini».

Iran har i likhet med Hamas mål om å utslette Israel og bruker palestinske terrorgrupper i sin kamp mot den jødiske staten. Med å forsyne allierte med raketter på Gaza, i Libanon og i Syria ønsker Iran å true Israel på alle kanter.

Her er en video av hvordan Islamsk Jihad angriper Israel:

Islamsk Jihad har tidligere erkjent at de får direkte ordre fra Iran om å angripe Israel, med raketter som blir levert av den islamske republikken.

Mens rakettene til Hamas og Islamsk Jihad er relativt billige å produsere er tilfellet det motsatte med det israelske rakettforsvaret Iron Dome. Hver eneste gang det brukes for å skyte ned raketter på vei mot byer og sivile i Israel koster det et sted mellom 350.000 og 800.000 kroner.

Siden den siste runden med konflikt startet har Iron Dome skutt ned over 1200 raketter. Dermed er regningen for å redde liv langt høyere enn det koster å ta liv – og det er en regning Iran ikke kommer til å ta.

Denne Hamas-videoen viser de Iran-sponsede rakettene i aksjon:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart