Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Seks terrorister rømte fra høysikkerhetsfengsel

En israelsk sikkerhetsvakt følger med fra vakttårnet på Gilboa-fengselet. Bildet er fra 2013. (Foto: Moshe Shai/Flash90)
Seks palestinske sikkerhetsfanger skal ha klart å grave en tunell ut av fengselet.

Israelske fengselsmyndigheter opplyser mandag morgen om at seks palestinske terrorister har rømt fra et høysikkerhetsfengsel nord i landet. Store sikkerhetsstyrker leter etter de rømte fangene, skriver Times of Israel.

De seks sikkerhetsfangene antas å ha flyktet fra Gilboa-fengselet nær Genesaretsjøen gjennom fengselets avløpssystem. Politiet fikk meldinger om mystiske personer som beveget seg i området rundt klokken 03 på natten. Trolig startet flukten fra fengslet rundt klokken 01.30 natt til mandag.

– Seks fanger flyktet gjennom en åpning som ble oppdaget i cellene deres, sier israelske fengselsmyndigheter.

Fire av rømlingene er dømt til livstid i fengsel på grunn av dødelige angrep mot israelere og alle anses for å være svært farlige. Tre av dem skal ha forsøkt å rømme fra fengselet også tidligere, ifølge israelske medier.

Fengselet holder nå på å sende alle de andre sikkerhetsfangene over til andre fengsler, for å unngå muligheten for at flere eventuelt skal rømme.

En av de rømte fangene er Zakaria Zubeidi, som tidligere var leder av Fatahs militære ving, al-Aqsa-martyrenes brigader, i Jenin. Han ble dømt for å ha vært involvert i flere dødelige angrep mot israelere. Også de fem andre kommer fra området rundt Jenin og er medlemmer av den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad. Fengselsflukten omtales som en av de mest alvorlige sikkerhetshendelsene i Israel i moderne tid.

Israelske myndigheter tror de seks vil forsøke å flykte til Jenin eller til Jordan. Det israelske militæret har satt opp kontrollpunkter flere steder.

Denne videoen viser hullet som ble oppdaget inne på en av cellene:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart