Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

50 Hamas-terrorister pågrepet på Vestbredden

En stor celle med Hamas-terrorister er pågrepet på Vestbredden. Dette bildet er fra en tidligere aksjon. (Foto: IDF)
Terrorcellen hadde kommet langt i planleggingen av store terrorangrep mot Israel.

Israelske sikkerhetsstyrker har pågrepet flere titalls medlemmer av en Hamas-celle som hadde kommet langt i planleggingen av store terrorangrep mot israelske mål på Vestbredden og i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet ble over 50 Hamas-terrorister pågrepet over hele Vestbredden. Store mengder våpen ble beslaglagt i aksjonen, inkludert materialene til å kunne lage fire bombebelter til selvmordsangrep.

Arbeidet med å avdekke den store terrorcellen har pågått i månedsvis og kom først til syne i september, da de første arrestasjonene startet. En av arrestasjonene endte med en skuddveksling hvor to israelske soldater ble alvorlig skadet og flere mistenkte Hamas-terrorister ble skutt og drept.

Shin Bet sier Hamas-cellen ble ledet av Saleh al-Arouri, en høytstående leder av terrorgruppen på Vestbredden, og Zacharia Najib. Sistnevnte var en av Hamas-terroristene som ble sluppet fri fra israelsk fengsel i 2011 i forbindelse med fangeutvekslingen for den kidnappede soldaten Gilad Shalit. Najib ble forvist til Tyrkia, hvor han fortsetter å operere på vegne av Hamas.

Al-Arouri skal ha investert hundretusenvis av kroner i cellens aktiviteter og lovet i tillegg en premie på over åtte millioner kroner til den som klarte å gjennomføre en suksessfull kidnapping en av israeler.

Pågripelsene skjer en dag etter at en Hamas-terrorist skjøt fem personer i Gamlebyen i Jerusalem. 26 år gamle Eliyahu Kay ble drept i angrepet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart