En stor celle med Hamas-terrorister er pågrepet på Vestbredden. Dette bildet er fra en tidligere aksjon. (Foto: IDF)

50 Hamas-terrorister pågrepet på Vestbredden

Terrorcellen hadde kommet langt i planleggingen av store terrorangrep mot Israel.

Israelske sikkerhetsstyrker har pågrepet flere titalls medlemmer av en Hamas-celle som hadde kommet langt i planleggingen av store terrorangrep mot israelske mål på Vestbredden og i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet ble over 50 Hamas-terrorister pågrepet over hele Vestbredden. Store mengder våpen ble beslaglagt i aksjonen, inkludert materialene til å kunne lage fire bombebelter til selvmordsangrep.

Arbeidet med å avdekke den store terrorcellen har pågått i månedsvis og kom først til syne i september, da de første arrestasjonene startet. En av arrestasjonene endte med en skuddveksling hvor to israelske soldater ble alvorlig skadet og flere mistenkte Hamas-terrorister ble skutt og drept.

Shin Bet sier Hamas-cellen ble ledet av Saleh al-Arouri, en høytstående leder av terrorgruppen på Vestbredden, og Zacharia Najib. Sistnevnte var en av Hamas-terroristene som ble sluppet fri fra israelsk fengsel i 2011 i forbindelse med fangeutvekslingen for den kidnappede soldaten Gilad Shalit. Najib ble forvist til Tyrkia, hvor han fortsetter å operere på vegne av Hamas.

Al-Arouri skal ha investert hundretusenvis av kroner i cellens aktiviteter og lovet i tillegg en premie på over åtte millioner kroner til den som klarte å gjennomføre en suksessfull kidnapping en av israeler.

Pågripelsene skjer en dag etter at en Hamas-terrorist skjøt fem personer i Gamlebyen i Jerusalem. 26 år gamle Eliyahu Kay ble drept i angrepet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart