Flere tusen deltok i begravelsen til 26 år gamle Eliyahu David Kay, som ble drept i et terrorangrep. (Foto: Flash90)

Tusenvis deltok i begravelsen til terroroffer

26 år gamle Eliyahu Kay ble begravet i Jerusalem.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Tusenvis av mennesker deltok mandag i begravelsen til Eliyahu Kay (26), som ble skutt og drept i et terrorangrep i Jerusalem dagen før. Kay ble i begravelsen hyllet for sin energiske vilje til å bidra til staten Israel.

Kay, som hadde immigrert til Israel fra Sør-Afrika, var ansatt som guide ved Vestmuren. Han var på vei til jobb da han ble skutt og drept av Hamas-terroristen Abu Shkhaydam. Fire andre ble skadet i angrepet.

Diaspora-minister Nachman Shai, kulturminister Chili Tropper og den askenasiske sjefsrabbineren Rabbi David Lau var blant dem som deltok i begravelsen. Shai lovet at regjeringen vil gjøre alt for å ta de ansvarlige.

– Elis historie er historien om Israel på sitt beste. Israel takker deg i dag. Vi lover å fortsette å vokse og blomstre, så dette stedet alltid vil være et hjem for Israels folk, sa Shai, som lovet å kjempe mot terror hver eneste dag.

Den israelske ministeren sa også at 26-åringen var «den beste av de beste».

26 år gamle Eliyahu Kay ble drept i et terrorangrep i Jerusalem søndag 21. november. (Foto: Privat)

Eliyahus bror Kasriel Kay oppfordret de mange tusen fremmøtte til å hedre brorens minne med å gjøre det beste ut av livene sine.

– Det er ingen grunn til å være trist på hans vegne. Han har fred. Min oldefar Eliyahu venter på ham [i himmelen], kong David venter på ham og de vil ta vare på ham, sa Kasriel, som la til at broren alltid hadde ønsket å bidra til Israel.

Før han begynte å arbeide som guide ved Vestmuren hadde Kay jobbet som frivillig i kibbutz Nirimi det sørlige Israel i nesten et år. Han var en såkalt lone soldier (soldater som drar til Israel for å tjenestegjøre uten å ha familie der) frem til august 2019. Foreldrene flyttet etter ham til Israel i år.

På Gazastripen feiret Hamas terrorangrepet med å dele ut godteri.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart