Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Flere tusen deltok i begravelsen til 26 år gamle Eliyahu David Kay, som ble drept i et terrorangrep. (Foto: Flash90)

Tusenvis deltok i begravelsen til terroroffer

26 år gamle Eliyahu Kay ble begravet i Jerusalem.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Tusenvis av mennesker deltok mandag i begravelsen til Eliyahu Kay (26), som ble skutt og drept i et terrorangrep i Jerusalem dagen før. Kay ble i begravelsen hyllet for sin energiske vilje til å bidra til staten Israel.

Kay, som hadde immigrert til Israel fra Sør-Afrika, var ansatt som guide ved Vestmuren. Han var på vei til jobb da han ble skutt og drept av Hamas-terroristen Abu Shkhaydam. Fire andre ble skadet i angrepet.

Diaspora-minister Nachman Shai, kulturminister Chili Tropper og den askenasiske sjefsrabbineren Rabbi David Lau var blant dem som deltok i begravelsen. Shai lovet at regjeringen vil gjøre alt for å ta de ansvarlige.

– Elis historie er historien om Israel på sitt beste. Israel takker deg i dag. Vi lover å fortsette å vokse og blomstre, så dette stedet alltid vil være et hjem for Israels folk, sa Shai, som lovet å kjempe mot terror hver eneste dag.

Den israelske ministeren sa også at 26-åringen var «den beste av de beste».

26 år gamle Eliyahu Kay ble drept i et terrorangrep i Jerusalem søndag 21. november. (Foto: Privat)

Eliyahus bror Kasriel Kay oppfordret de mange tusen fremmøtte til å hedre brorens minne med å gjøre det beste ut av livene sine.

– Det er ingen grunn til å være trist på hans vegne. Han har fred. Min oldefar Eliyahu venter på ham [i himmelen], kong David venter på ham og de vil ta vare på ham, sa Kasriel, som la til at broren alltid hadde ønsket å bidra til Israel.

Før han begynte å arbeide som guide ved Vestmuren hadde Kay jobbet som frivillig i kibbutz Nirimi det sørlige Israel i nesten et år. Han var en såkalt lone soldier (soldater som drar til Israel for å tjenestegjøre uten å ha familie der) frem til august 2019. Foreldrene flyttet etter ham til Israel i år.

På Gazastripen feiret Hamas terrorangrepet med å dele ut godteri.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart