Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tusenvis deltok i begravelsen til terroroffer

Flere tusen deltok i begravelsen til 26 år gamle Eliyahu David Kay, som ble drept i et terrorangrep. (Foto: Flash90)
26 år gamle Eliyahu Kay ble begravet i Jerusalem.

Tusenvis av mennesker deltok mandag i begravelsen til Eliyahu Kay (26), som ble skutt og drept i et terrorangrep i Jerusalem dagen før. Kay ble i begravelsen hyllet for sin energiske vilje til å bidra til staten Israel.

Kay, som hadde immigrert til Israel fra Sør-Afrika, var ansatt som guide ved Vestmuren. Han var på vei til jobb da han ble skutt og drept av Hamas-terroristen Abu Shkhaydam. Fire andre ble skadet i angrepet.

Diaspora-minister Nachman Shai, kulturminister Chili Tropper og den askenasiske sjefsrabbineren Rabbi David Lau var blant dem som deltok i begravelsen. Shai lovet at regjeringen vil gjøre alt for å ta de ansvarlige.

– Elis historie er historien om Israel på sitt beste. Israel takker deg i dag. Vi lover å fortsette å vokse og blomstre, så dette stedet alltid vil være et hjem for Israels folk, sa Shai, som lovet å kjempe mot terror hver eneste dag.

Den israelske ministeren sa også at 26-åringen var «den beste av de beste».

26 år gamle Eliyahu Kay ble drept i et terrorangrep i Jerusalem søndag 21. november. (Foto: Privat)

Eliyahus bror Kasriel Kay oppfordret de mange tusen fremmøtte til å hedre brorens minne med å gjøre det beste ut av livene sine.

– Det er ingen grunn til å være trist på hans vegne. Han har fred. Min oldefar Eliyahu venter på ham [i himmelen], kong David venter på ham og de vil ta vare på ham, sa Kasriel, som la til at broren alltid hadde ønsket å bidra til Israel.

Før han begynte å arbeide som guide ved Vestmuren hadde Kay jobbet som frivillig i kibbutz Nirimi det sørlige Israel i nesten et år. Han var en såkalt lone soldier (soldater som drar til Israel for å tjenestegjøre uten å ha familie der) frem til august 2019. Foreldrene flyttet etter ham til Israel i år.

På Gazastripen feiret Hamas terrorangrepet med å dele ut godteri.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart