Rundt 100 granater og to rifler ble forsøkt smuglet inn i Israel. (Foto: Det israelske politiet)

Forhindret smugling av 100 granater

Det israelske politiet mistenker at granatene skulle brukes i et terrorangrep mot overfylte områder.

Israelske sikkerhetsstyrker avverget et forsøk på å smugle flere titalls granater og to skytevåpen inn i Israel fra Libanon. Det israelske politiet mistenker at våpnene skulle brukes til terror, skriver Times of Israel.

Våpnene ble funnet i en bag som ble lagt igjen på grensen av to menn. Da man gjennomsøkte bagen man fant rundt 100 granater og to rifler.

– Mistanken er at våpnene skulle brukes i et terrorangrep, sier politiet.

Sikkerhetstjenestene undersøker om smuglingen ble gjennomført på vegne av den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Israel har tidligere advart om at Hizbollah forsøker å smugle våpen inn til israelske arabere, for at de skal være klare til eventuelle fremtidige angrep i Israel.

– Det faktum at fragmenteringsgranater har blitt beslaglagt, et uvanlig våpen som ikke tidligere er beslaglagt, vekker mistanke om at de var ment å brukes mot overfylte sivile områder, sier det israelske politiet.

De to mistenkte skal ha blitt observert på sikkerhetskameraer langs grensen. Det er ingen som foreløpig er arrestert i saken.

I forrige måned beslagla politiet flere titalls skytevåpen fra israelsk-arabiske våpensmuglere, i det største våpenbeslaget av våpen smuglet inn fra Libanon. Politiet mistenker at våpensmuglerne skal ha jobbet på vegne av Hizbollah eller Iran.

En israelsk sikkerhetstjenestemann advarte i forrige måned om at Iran søker hevn mot Israel etter flere israelske aksjoner mot Iran. Overføring av våpen fra Hizbollah til «soveceller» i Israel er en del av planene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart