Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Asraa Jabas fikk store brannskader da hun forsøkte å sprenge seg selv i luften. Her på vei inn til retten i 2016. (Foto: Flash90)

Vil ikke gi terrorist gratis «nesejobb»

Asraa Jabas, som fikk store brannskader da hun forsøkte å sprenge seg selv og andre i luften i et terrorangrep, har bedt om ny nese i israelsk fengsel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Asraa Jabas, en terrorist som ble brannskadet da hun forsøkte å sprenge en gasstank i en bil i 2015, har bedt israelske fengselsmyndigheter om å få en neseoperasjon. I tillegg til å skade seg selv ble også en israelsk politimann brannskadet i angrepet. Jabas ble dømt til elleve års fengsel.

Jabas har tidligere fått godkjent plastikkirurgi for skader på hendene. Nå har hun også søkt om å få godkjent plastikkirurgi for ansiktet, som ble hardt skadet i angrepet. Jabas har ønsket å fikse den brannskadde nesen.

En av dem som reagerer på forespørselen er Moshe Chen, politimannen som selv ble skadet i angrepet. Han fikk brannskader i ansiktet og på brystet. Chen ba sikkerhetsminister Omar Bar Lev om å ikke bruke israelske skattepenger på å hjelpe en terrorist som ga ham store skader.

– Skadde IDF-veteraner, som er anerkjent som det av staten, får ikke plastikkirurgi hvis det ikke er av strenge medisinske årsaker. Gir det da noen mening at en terrorist som planlegger å skade og drepe oss skal få det, spør Chen, som understreker at han støtter at terrorister får nødvendig helsehjelp, men ikke kosmetiske operasjoner.

Israelske fengselsmyndigheter sier at loven forplikter dem til å sikre at fanger soner under gode forhold og at helsen deres blir ivaretatt, men sier kirurgi av kosmetiske årsaker ikke er dekket av loven. De har derfor avvist terroristens forespørsel om å få dekket en såkalt «nesejobb».

Moshe Chen har slitt med senskader etter terrorangrepet. Han reagerer på at terroristen ønsker å få betalt for en kosmetisk operasjon. Her fotografert på sykehuset 11. oktober 2015. (Foto: Flash90)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart