Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Vil ikke gi terrorist gratis «nesejobb»

Asraa Jabas fikk store brannskader da hun forsøkte å sprenge seg selv i luften. Her på vei inn til retten i 2016. (Foto: Flash90)
Asraa Jabas, som fikk store brannskader da hun forsøkte å sprenge seg selv og andre i luften i et terrorangrep, har bedt om ny nese i israelsk fengsel.

Asraa Jabas, en terrorist som ble brannskadet da hun forsøkte å sprenge en gasstank i en bil i 2015, har bedt israelske fengselsmyndigheter om å få en neseoperasjon. I tillegg til å skade seg selv ble også en israelsk politimann brannskadet i angrepet. Jabas ble dømt til elleve års fengsel.

Jabas har tidligere fått godkjent plastikkirurgi for skader på hendene. Nå har hun også søkt om å få godkjent plastikkirurgi for ansiktet, som ble hardt skadet i angrepet. Jabas har ønsket å fikse den brannskadde nesen.

En av dem som reagerer på forespørselen er Moshe Chen, politimannen som selv ble skadet i angrepet. Han fikk brannskader i ansiktet og på brystet. Chen ba sikkerhetsminister Omar Bar Lev om å ikke bruke israelske skattepenger på å hjelpe en terrorist som ga ham store skader.

– Skadde IDF-veteraner, som er anerkjent som det av staten, får ikke plastikkirurgi hvis det ikke er av strenge medisinske årsaker. Gir det da noen mening at en terrorist som planlegger å skade og drepe oss skal få det, spør Chen, som understreker at han støtter at terrorister får nødvendig helsehjelp, men ikke kosmetiske operasjoner.

Israelske fengselsmyndigheter sier at loven forplikter dem til å sikre at fanger soner under gode forhold og at helsen deres blir ivaretatt, men sier kirurgi av kosmetiske årsaker ikke er dekket av loven. De har derfor avvist terroristens forespørsel om å få dekket en såkalt «nesejobb».

Moshe Chen har slitt med senskader etter terrorangrepet. Han reagerer på at terroristen ønsker å få betalt for en kosmetisk operasjon. Her fotografert på sykehuset 11. oktober 2015. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart