Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Dømt til 23 års fengsel for knivterror

Nur al-Din Shinawi ble mandag 20. juni dømt til 23 års fengsel for å ha forsøkt å drepe en jødisk tenåring. (Foto: Flash90)
Nour al-Din Shinawi knivstakk 18 år gamle Shuva Malka fordi hun så ut som en bosetter. Malka ble alvorlig skadet i angrepet, men overlevde.

En palestinsk mann ble mandag 20. juni dømt til 23 års fengsel for et terrorangrep i 2018, hvor han knivstakk og prøvde å drepe en israelsk tenåring. Palestineren ble også dømt til å betale offeret over 700.000 kroner i erstatning, skriver nettavisen Times of Israel.

Shuva Malka, som var 18 år da angrepet skjedde, var på vei til eksamen da hun ble knivstukket av Nour al-Din Shinawi på et bussholdeplass i byen Afula i Nord-Israel. Hun klarte å komme seg til en lokal kaffebar, hvor hun kollapset og ble fraktet til sykehus i kritisk tilstand.

Hun overlevde og Shinawi ble pågrepet kort tid senere.

Ifølge tiltalen hadde Shinawi, som kom fra Jenin på Vestbredden, kommet til Israel i mars 2018 i forbindelse med en tur og deretter forblitt ulovlig i landet. Han begynte å jobbe i anleggsbransjen og bestemte på et visst tidspunkt at han ønsket å knivstikke en religiøs jøde eller soldat. Han skaffet seg to kniver til det formålet.

Shinawi fortalte etterforskerne at Malka, som gikk religiøst kledd, så ut som en «bosetter», så han bestemte seg for å angripe henne. Han nærmer seg henne bakfra og knivstakk henne ni ganger i overkroppen. Da han trodde han hadde drept tenåringer, så stakk han fra stedet.

Da Shinawi innså at politiet var etter han, planla han å knivstikke og drepe politiet. Men da han snudde seg mot politiet med kniven i hånden ble han skutt i beinet og arrestert.

I avhør fortalte Shinawi at han hadde følt hat mot israelere siden to av hans venner ble drept utenfor Nablus på Vestbredden i 2015, etter at de skal ha forsøkt å knivstikke israelske soldater.

18 år gamle Shuva Malka var ved godt mot på sykehuset i Afula etter terrorangrepet i 2018. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart