Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Nur al-Din Shinawi ble mandag 20. juni dømt til 23 års fengsel for å ha forsøkt å drepe en jødisk tenåring. (Foto: Flash90)

Dømt til 23 års fengsel for knivterror

Nour al-Din Shinawi knivstakk 18 år gamle Shuva Malka fordi hun så ut som en bosetter. Malka ble alvorlig skadet i angrepet, men overlevde.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

En palestinsk mann ble mandag 20. juni dømt til 23 års fengsel for et terrorangrep i 2018, hvor han knivstakk og prøvde å drepe en israelsk tenåring. Palestineren ble også dømt til å betale offeret over 700.000 kroner i erstatning, skriver nettavisen Times of Israel.

Shuva Malka, som var 18 år da angrepet skjedde, var på vei til eksamen da hun ble knivstukket av Nour al-Din Shinawi på et bussholdeplass i byen Afula i Nord-Israel. Hun klarte å komme seg til en lokal kaffebar, hvor hun kollapset og ble fraktet til sykehus i kritisk tilstand.

Hun overlevde og Shinawi ble pågrepet kort tid senere.

Ifølge tiltalen hadde Shinawi, som kom fra Jenin på Vestbredden, kommet til Israel i mars 2018 i forbindelse med en tur og deretter forblitt ulovlig i landet. Han begynte å jobbe i anleggsbransjen og bestemte på et visst tidspunkt at han ønsket å knivstikke en religiøs jøde eller soldat. Han skaffet seg to kniver til det formålet.

Shinawi fortalte etterforskerne at Malka, som gikk religiøst kledd, så ut som en «bosetter», så han bestemte seg for å angripe henne. Han nærmer seg henne bakfra og knivstakk henne ni ganger i overkroppen. Da han trodde han hadde drept tenåringer, så stakk han fra stedet.

Da Shinawi innså at politiet var etter han, planla han å knivstikke og drepe politiet. Men da han snudde seg mot politiet med kniven i hånden ble han skutt i beinet og arrestert.

I avhør fortalte Shinawi at han hadde følt hat mot israelere siden to av hans venner ble drept utenfor Nablus på Vestbredden i 2015, etter at de skal ha forsøkt å knivstikke israelske soldater.

18 år gamle Shuva Malka var ved godt mot på sykehuset i Afula etter terrorangrepet i 2018. (Foto: Flash90)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Én kommentar

  1. Nå vil familien til denne terroristen få god støtte fra Pride og Palestinakomiten og den Norske regjering!
    Alle skal få!
    Ser også at felles flagget til Pride,Palestinakomiten og Stortinget er heist i disse dager til støtte for drive jødene ut av Israel!
    Anniken Huitfeldt og hennes terrorist tilhengere vil nå bidra med god pensjon til familien til denne terroristen fra ALLE norske skattebetalere og selvfølgelig reagerer ikke det norske folk!!
    PÅ TIDE Å VÅKNE??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart