Nur al-Din Shinawi ble mandag 20. juni dømt til 23 års fengsel for å ha forsøkt å drepe en jødisk tenåring. (Foto: Flash90)

Dømt til 23 års fengsel for knivterror

Nour al-Din Shinawi knivstakk 18 år gamle Shuva Malka fordi hun så ut som en bosetter. Malka ble alvorlig skadet i angrepet, men overlevde.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En palestinsk mann ble mandag 20. juni dømt til 23 års fengsel for et terrorangrep i 2018, hvor han knivstakk og prøvde å drepe en israelsk tenåring. Palestineren ble også dømt til å betale offeret over 700.000 kroner i erstatning, skriver nettavisen Times of Israel.

Shuva Malka, som var 18 år da angrepet skjedde, var på vei til eksamen da hun ble knivstukket av Nour al-Din Shinawi på et bussholdeplass i byen Afula i Nord-Israel. Hun klarte å komme seg til en lokal kaffebar, hvor hun kollapset og ble fraktet til sykehus i kritisk tilstand.

Hun overlevde og Shinawi ble pågrepet kort tid senere.

Ifølge tiltalen hadde Shinawi, som kom fra Jenin på Vestbredden, kommet til Israel i mars 2018 i forbindelse med en tur og deretter forblitt ulovlig i landet. Han begynte å jobbe i anleggsbransjen og bestemte på et visst tidspunkt at han ønsket å knivstikke en religiøs jøde eller soldat. Han skaffet seg to kniver til det formålet.

Shinawi fortalte etterforskerne at Malka, som gikk religiøst kledd, så ut som en «bosetter», så han bestemte seg for å angripe henne. Han nærmer seg henne bakfra og knivstakk henne ni ganger i overkroppen. Da han trodde han hadde drept tenåringer, så stakk han fra stedet.

Da Shinawi innså at politiet var etter han, planla han å knivstikke og drepe politiet. Men da han snudde seg mot politiet med kniven i hånden ble han skutt i beinet og arrestert.

I avhør fortalte Shinawi at han hadde følt hat mot israelere siden to av hans venner ble drept utenfor Nablus på Vestbredden i 2015, etter at de skal ha forsøkt å knivstikke israelske soldater.

18 år gamle Shuva Malka var ved godt mot på sykehuset i Afula etter terrorangrepet i 2018. (Foto: Flash90)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart