Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel suspenderer 1500 palestinske arbeidstillatelser etter rakettangrep fra Gaza

Rakettangrep fra Gazastripen mot sør-Israel. (Arkivfoto: IDF)
COGAT opplyser: – Terrorgruppen Hamas er ansvarlig for alle aktiviteter rettet mot Israel fra Gaza. Hamas er også ansvarlig for de fire rakettene som ble skutt fra Gaza mot Israel fredag.

Lørdag reverserte Israel beslutningen om å utvide kvoten av arbeidstillatelser for palestinere fra Gaza til 15.500, etter at terrorister i den Hamas-kontrollerte enklaven angrep Sør-Israel med raketter, skriver Yediot Ahronot.

I forrige uke kunngjorde Coordinator of Government Activities in the Territories (COGAT) at den ville legge til 1500 arbeidstillatelser til den nåværende kvoten på 14 000.

Etter de nylige rakettangrepene mot Israel besluttet forsvarsminister Benny Gantz å fryse vedtaket, opplyser COGAT: – Etter å ha evaluert sikkerhetssituasjonen i kveld (lørdag), besluttet forsvarsminister Benny Gantz å suspendere sin beslutning fra forrige uke om å heve innreisekvoten – tillatelser gitt til palestinere fra Gaza for arbeid og handel. Kvoten ble hevet i forrige uke med 1500 tillatelser. Avgjørelsen ble tatt i kjølvannet av rakettangrep mot staten Israel.

Ingen terrorgrupper i Gaza har ennå tatt på seg ansvaret for de nylige rakettangrepene mot Israel – Israel holder den iranskstøttede terrorgruppen Hamas, som har kontrollert enklaven siden 2007, ansvarlig for eventuelle angrep fra Gaza mot Israel: – Terrorgruppen Hamas er ansvarlig for all terrorvirksomhet mot Israel fra Gaza og de vil bære konsekvensene, sier COGAT.

Israels missilforsvar Iron Dome skjøt ned en av rakettene, tre andre raketter eksploderte i åpne områder. Rakett-alarmen ble aktivert i byen Ashkelon og Lachish-regionen nordøst for Gaza.

Lørdag gjennomførte de israelske forsvarsstyrkene (IDF) angrep i Gaza som svar på rakettangrepene. En talsmann for IDF uttalte at målet for IDF-angrepet var underjordiske terroranlegg for å hindre terrorgruppen Hamas i å øke sin militære styrke gjennom våpenproduksjon.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og tilpasset miff.no av Kjetil Ravn Hansen


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart