Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Ny database kaster lys over palestinske ikke-statlige organisasjoners (NGO) misbruk av barnesoldater og internasjonal bistand

Ny database gir detaljert informasjon om hvordan palestinske NGOer misbruker barn i væpnet kamp mot Israel og mottar internasjonal bistand til tross for overgrepene. (Illustrasjonsbilde fra www.pcsweek.org)
Gerald Steinberg, grunnlegger og president for NGO Monitor: – Det er vårt mål å stoppe kynisk utnyttelse av barn i væpnede konflikter

Det uavhengige israelske forskningsinstituttet NGO Monitor publiserte søndag en database over palestinske barnesoldater på sine nettsider, skriver Jerusalem Post.

Databasen gir nøyaktig informasjon om mindreårige palestinere hvis terroraktiviteter forvrenges av palestinske NGOer, ved å hevde at Israel har krenket barns rettigheter og dermed fått det internasjonale samfunnet til å sanksjonere mot Israel.

NGO Monitor skriver at de palestinske NGOene forvrenger sine terrorforbindelser og palestinske mindreåriges død i forbindelse med terrorangrep – dette gjelder frivillige organisasjoner som: Defence for Children International – Palestine (DCI-P), Palestinian Center for Human Rights (PCHR) og Al-Haq. De nevnte NGOene har mottatt flere millioner kroner fra Norge. NGOene ignorerer eller bagatelliserer de voldelige angrepene begått av de mindreårige som også forårsaket deres død, og klandrer Israel for å ha satt i gang selvforsvarstiltak for å beskytte ofrene for terrorisme fra terrorangrep.

NGOene «utelater også [det] vesentlige elementet» av voldelige opptøyer som ligger til grunn når palestinske mindreårige dør under slike hendelser og kommer med påstander som motsier medieoppslag, legger NGO Monitor til. Instituttet legger til at de palestinske NGOene som bruker slike hendelser taktisk, prøver å få IDF lagt til en svarteliste hos FN over barnemishandlere, sammen med terrororganisasjoner som Taliban og al-Qaida.

«Palestinske NGOer som hevder å fremme menneskerettigheter benekter bevis for at palestinske terrororganisasjoner har rekruttert og brukt barn som barnesoldater. Vår nye database med barnesoldater avslører konteksten til terrorisme, som ignoreres av frivillige organisasjoner som demoniserer Israel, » tvitret NGO Monitor.

Databasen, som bruker kilder og uttalelser fra offisielle israelske organer, medieorganisasjoner, sosiale medier og NGO-rapportering, er todelt: Den ene fokuserer på palestinske barn som har angrepet israelere og/eller døde i sammenstøt med israelsk sikkerhetspersonell. Den andre delen fokuserer på palestinske barn som har dødd under grenseopptøyer i Gaza.

Databasen inneholder flere eksempler på mindreårige palestinere – en av dem er Mahmoud Salah, som ble såret av IDF i 2019 da han var 15 år gammel. IDF uttalte at Salah prøvde å kaste en brannbombe mot soldater på rute 60. DCI-P hevder tvert imot at han ble skutt mens han prøvde å hente en fotball. Etter hendelsen omtalte Fatah (bevegelsen som kontrollerer de palestinske myndighetene) Salah som «deres sårede eks-fangesønn» på en plakat.

I databasen kan du også finne viktig informasjon for FN og myndighetspersoner: – Den kyniske NGO- og FN-kampanjen for å demonisere IDF har hvitvasket utnyttelsen av palestinske mindreårige til terrorangrep og har også utelatt ofrene. Prosessen med å systematisk dokumentere detaljene i de grufulle overgrepene fokuserer på å oppfordringen, rekrutteringen og opptreningen av palestinske barn til terror og den fortsatte stillheten i det selverklærte menneskerettighetssamfunnet, sier Gerald Steinberg, grunnlegger og president i NGO Monitor.

FN og myndighetspersoner som støtter de palestinske NGOene og svartelisten vil bli gitt informasjonen som disse frivillige organisasjonene ikke gir om barnesoldater – det vil gjøre dem i stand til å evaluere sin støtte i fremtiden. Målet vårt er å stoppe den kyniske utnyttelsen av barn i væpnet konflikt – Children and Armed Conflict (CAAC) og gjenopprette dens moralske grunnlag.»

Denne artikkelen ble skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart