Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Flere biler ble skadet da en rakett eksploderte i Ashkelon 6. august, men ingen mennesker kom fysisk til skade. (Foto: Flash90)

Over 780 raketter avfyrt mot Israel

Etter tre dager med kamphandlinger kommer det melding om våpenhvile mellom Israel og Islamsk Jihad.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Søndag ettermiddag kommer det meldinger om våpenhvile mellom Israel og terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad på Gazastripen. Siden fredag har terrorgruppen avfyrt over 780 raketter og granater mot Israel, mens det israelske forsvaret har bombet flere titalls terrormål tilhørende terrorgruppen på den palestinske enklaven. Våpenhvilen er foreløpig ikke bekreftet og fremdeles pågår rakettangrepene.

Ifølge helsemyndighetene på Gaza, som styres av Hamas, er 31 palestinere drept i de israelske angrepene siden fredag. Ifølge det israelske forsvaret er de fleste drepte terrorister fra Islamsk Jihad. Hele det øverste lederskapet til terrorgruppen på Gazastripen skal angivelig være drept.

Ifølge Hamas skal også en fem år gammel jente være blant de drepte.

Minst ni sivile skal være drept av feilskutte raketter fra Islamsk Jihad, hvor rakettene eksploderte inne på Gaza i stedet for Israel. Av de 780 rakettene avfyrt mot Israel skal hele 180 ha landet inne på Gazastripen.

Iron Dome i aksjon utenfor Ashkelon 7. august 2022. Rakettforsvaret har siden fredag skutt ned 270 raketter. Hele 97 prosent av rakettene på vei mot befolkede områder er skutt ned. (Foto: Flash90)

Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned 270 raketter. Systemet kalkulerer om en rakett er på vei mot et befolket område og skyter ned dem som utgjør fare for liv og helse. Iron Dome skal ha skutt ned 97 prosent av rakettene på vei mot befolkede områder i Israel.

En rakett kom forbi rakettforsvaret og eksploderte i byen Ashkelon. Flere biler fikk store materielle skader, men ingen mennesker kom til skade. I Sderot ble et bolighus truffet, men familien som bodde der befant seg i bomberom og ingen ble skadet.

De fleste rakettene er avfyrt mot byer i det sørlige Israel, men det har også vært avfyrt raketter mot Tel Aviv og Jerusalem. Takket være Iron Dome har ingen israelere blitt alvorlig skadet i rakettangrepene, men mange har fått behandling for sjokkskader og andre lettere skader.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart