Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

To israelere skadet i skyteangrep

To israelere ble moderat skadet i et skyteangrep ved Josefs Grav i Nablus på Vestbredden tirsdag 30. august.
En bil med fem israelere ble beskutt da de skulle besøke Josefs Grav ved Nablus på Vestbredden. En av dem som ble truffet er en 17 år gammel gutt.

To israelere ble moderat skadet tirsdag morgen, da væpnede palestinere skjøt mot bilen de kjørte i ved inngangen til det religiøse landemerket Josefs Grav i Nablus på Vestbredden, skriver nettavisen Times of Israel.

Det israelske forsvaret sier israelerne ikke hadde koordinert besøket til stedet med militæret på forhånd. Totalt var det fem israelere i bilen som ble skutt på. De måtte reddes ut av området av det israelske forsvaret.

En av de skadde, en 17 år gammel gutt, ble fraktet med helikopter til Sheba-sykehuset i Ramat Gan. Den andre skadde, en mann i ukjent alder, ble fraktet til Beilinson-sykehuset i Petah Tikva etter angrepet.

Josefs grav, hvor Jakobs sønn Josef ligger gravlagt ifølge jødisk tradisjon, ligger i område A, som de palestinske selvstyremyndighetene har full kontroll over. Jøder som vil på pilegrimsreise til stedet må organisere besøket gjennom IDF. Det er forbudt å reise dit uten tillatelse.

Selv om de palestinske selvstyremyndighetene har ansvaret for å ivareta stedet, har helligdommen flere ganger blitt ødelagt av palestinere. I april 2022 ble stedet vandalisert for andre gang på kort tid.

Noen timer etter skyteangrepet ved Josefs grav brøt det ut en større skuddveksling mellom IDF og væpnede palestinere i Nablus. Det israelske forsvaret pågrep tre palestinere som var mistenkt for å ha vært involvert i et annet skyteangrep mot israelere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart