Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To israelere skadet i skyteangrep

To israelere ble moderat skadet i et skyteangrep ved Josefs Grav i Nablus på Vestbredden tirsdag 30. august.
En bil med fem israelere ble beskutt da de skulle besøke Josefs Grav ved Nablus på Vestbredden. En av dem som ble truffet er en 17 år gammel gutt.

To israelere ble moderat skadet tirsdag morgen, da væpnede palestinere skjøt mot bilen de kjørte i ved inngangen til det religiøse landemerket Josefs Grav i Nablus på Vestbredden, skriver nettavisen Times of Israel.

Det israelske forsvaret sier israelerne ikke hadde koordinert besøket til stedet med militæret på forhånd. Totalt var det fem israelere i bilen som ble skutt på. De måtte reddes ut av området av det israelske forsvaret.

En av de skadde, en 17 år gammel gutt, ble fraktet med helikopter til Sheba-sykehuset i Ramat Gan. Den andre skadde, en mann i ukjent alder, ble fraktet til Beilinson-sykehuset i Petah Tikva etter angrepet.

Josefs grav, hvor Jakobs sønn Josef ligger gravlagt ifølge jødisk tradisjon, ligger i område A, som de palestinske selvstyremyndighetene har full kontroll over. Jøder som vil på pilegrimsreise til stedet må organisere besøket gjennom IDF. Det er forbudt å reise dit uten tillatelse.

Selv om de palestinske selvstyremyndighetene har ansvaret for å ivareta stedet, har helligdommen flere ganger blitt ødelagt av palestinere. I april 2022 ble stedet vandalisert for andre gang på kort tid.

Noen timer etter skyteangrepet ved Josefs grav brøt det ut en større skuddveksling mellom IDF og væpnede palestinere i Nablus. Det israelske forsvaret pågrep tre palestinere som var mistenkt for å ha vært involvert i et annet skyteangrep mot israelere.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart