Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Palestinske terrorister som planla «et stort angrep» drept i skuddveksling

Sørgende i begravelsen til en militant palestiner som ble drept i sammenstøt med israelske soldater 28. september. (Foto: Flash90)
Fire væpnede palestinere ble drept, i tillegg ble mange skadet, i skuddveksling i konfliktfylte Jenin.

Fire palestinere ble drept i skuddveksling med israelske soldater onsdag 28. oktober i byen Jenin på Vestbredden, skriver Times of Israel.

Israelske soldater var i byen for å arrestere Abd al-Rahman Hazem, broren til terroristen som skjøt og drepte tre personer på en bar i Tel Aviv tidligere i år, og Muhammed Alownah. De var mistenkt for å ha stått bak flere skyteangrep de siste månedene.

Israelske tjenestemenn sier de to terroristene skal ha planlagt «enda større angrep i nær fremtid». Da israelske soldater forsøkte å entre huset til Hazem skal en stor bombe ha gått av. Så startet skytingen.

– Hazem og Alownah ble drept i skuddvekslingen, sier IDF.

Ifølge de palestinske selvstyremyndighetene skal også to andre væpnede palestinere ha blitt drept i kampene som fulgte. Mange militante ble også skadet, flere av dem alvorlig. En lokal fløy av terrorgruppen Islamsk Jihad sier deres medlemmer skjøt mot de israelske soldatene som befant seg i den konfliktfylte byen.

Den tredje drepte er identifisert som Ahmed Alawneh, som var medlem av de palestinske myndighetenes sikkerhetsstyrker. Han ble drept da han skjøt mot de israelske soldatene i området, ifølge palestinske kilder.

Væpnede militante palestinere fotografert i Jenin den 28. september 2022. (Foto: Flash90)

Ingen israelere skal ha blitt skadet i anti-terror operasjonen.

De siste månedene har israelske soldater gjennomført en rekke arrestasjoner av mistenkte terrorister på Vestbredden. Arrestasjonene startet etter en bølge av terrorangrep i Israel fra midten av mars til begynnelsen av mai, hvor 19 personer ble drept. Flere hundre terrormistenkte er siden pågrepet i en pågående anti-terror operasjon.

Israelske soldater har stadig oftere havnet i skuddveksling med væpnede palestinere under arrestasjonene, særlig i byer som Jenin og Nablus. Disse byene har store grupperinger med væpnede palestinere, ofte med tilknytning til kjente terrororganisasjoner. Israelske myndigheter mener de palestinske selvstyremyndighetene er i ferd med å miste kontrollen over disse byene, hvor lovløsheten har overtatt.

IDF har publisert dette opptaket av kampene i Jenin (sterke inntrykk):

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart