Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Palestinske terrorister som planla «et stort angrep» drept i skuddveksling

Sørgende i begravelsen til en militant palestiner som ble drept i sammenstøt med israelske soldater 28. september. (Foto: Flash90)
Fire væpnede palestinere ble drept, i tillegg ble mange skadet, i skuddveksling i konfliktfylte Jenin.

Fire palestinere ble drept i skuddveksling med israelske soldater onsdag 28. oktober i byen Jenin på Vestbredden, skriver Times of Israel.

Israelske soldater var i byen for å arrestere Abd al-Rahman Hazem, broren til terroristen som skjøt og drepte tre personer på en bar i Tel Aviv tidligere i år, og Muhammed Alownah. De var mistenkt for å ha stått bak flere skyteangrep de siste månedene.

Israelske tjenestemenn sier de to terroristene skal ha planlagt «enda større angrep i nær fremtid». Da israelske soldater forsøkte å entre huset til Hazem skal en stor bombe ha gått av. Så startet skytingen.

– Hazem og Alownah ble drept i skuddvekslingen, sier IDF.

Ifølge de palestinske selvstyremyndighetene skal også to andre væpnede palestinere ha blitt drept i kampene som fulgte. Mange militante ble også skadet, flere av dem alvorlig. En lokal fløy av terrorgruppen Islamsk Jihad sier deres medlemmer skjøt mot de israelske soldatene som befant seg i den konfliktfylte byen.

Den tredje drepte er identifisert som Ahmed Alawneh, som var medlem av de palestinske myndighetenes sikkerhetsstyrker. Han ble drept da han skjøt mot de israelske soldatene i området, ifølge palestinske kilder.

Væpnede militante palestinere fotografert i Jenin den 28. september 2022. (Foto: Flash90)

Ingen israelere skal ha blitt skadet i anti-terror operasjonen.

De siste månedene har israelske soldater gjennomført en rekke arrestasjoner av mistenkte terrorister på Vestbredden. Arrestasjonene startet etter en bølge av terrorangrep i Israel fra midten av mars til begynnelsen av mai, hvor 19 personer ble drept. Flere hundre terrormistenkte er siden pågrepet i en pågående anti-terror operasjon.

Israelske soldater har stadig oftere havnet i skuddveksling med væpnede palestinere under arrestasjonene, særlig i byer som Jenin og Nablus. Disse byene har store grupperinger med væpnede palestinere, ofte med tilknytning til kjente terrororganisasjoner. Israelske myndigheter mener de palestinske selvstyremyndighetene er i ferd med å miste kontrollen over disse byene, hvor lovløsheten har overtatt.

IDF har publisert dette opptaket av kampene i Jenin (sterke inntrykk):


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart