Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tre drept i terrorangrep i Tel Aviv

Politi og redningsarbeidere på stedet hvor flere ble skutt av en terrorist i Tel Aviv torsdag 7. april. (Foto: Flash90)
Tre personer ble drept og flere ble alvorlig skadet etter et skyteangrep i den travle Dizengoff-gaten.

To mennesker ble torsdag kveld skutt og drept i et terrorangrep i den travle Dizengoff-gaten i Tel Aviv. De drepte er unge menn i 20-årene. I tillegg er fire personer kritisk skadet. De får nå intensiv behandling på sykehus og medisinsk personell kjemper for å redde livene deres.

Ytterligere to personer er alvorlig skadet, men utenfor livsfare. I tillegg er ni personer lettere skadet etter terrorangrepet i hjertet av Tel Aviv.

Fredag kveld ble det meldt at ytterligere en person er død som følge av angrepet. 35 år gamle Barak Lufan døde av skadene han ble påført.

Terroristen er identifisert som den 28 år gamle palestineren Ra’ad Fathi Hazem fra Jenin. Han var lenge på frifot etter angrepet, men ble natt til fredag skutt og drept i en skuddveksling med israelske sikkerhetsstyrker.

MIFF har vært i kontakt med norske Karina Eriksen, som er på ferie i Israel. Hun hadde nylig besøkt Dizengoff-gaten da hun hørte sirener.

– Vi hadde akkurat vært i den gaten da vi hørte helt vilt med sirener, sier Eriksen til MIFF. Det er bare to dager siden hun ankom Israel.

Eriksen sier hun og resten av reisefølget nå er i sikkerhet i leiligheten.

Barene og restaurantene i Dizengoff var fulle av mennesker da skytingen startet. (Foto: United Hatzalah)

Dizengoff er full av barer og restauranter og torsdager er den travleste dagen for utelivet i Israel. Normalt er dette området fullt av mennesker.

– Vi gjemte oss under bordene og folk begynte å grine. Det var grusomt, sier Evelyn Gertz, som spiste middag like der angrepet startet.

Gjerningspersonen var lenge på frifot. Store politistyrker lette gjennom hele natten etter terroristen stod bak terrorangrepet. Han ble funnet i nærheten av en moske i Jaffa sør for Tel Aviv og begynte å skyte mot politiet da de sirklet han inn. Han døde i skuddvekslingen som fulgte.

Den palestinske terroristen skal ha kommet seg inn i Israel ulovlig. Det er foreløpig uklart om han skal ha fått hjelp av noen andre.

Flere steder på Vestbredden og på Gazastripen ble terrorangrepet feiret av palestinske fraksjoner, blant annet med å dele ut kaker og godteri.

Angrepet i Tel Aviv er det fjerde terrorangrepet med dødelig utfall på bare to uker. Totalt 13 personer er drept i terrorangrep på kort tid.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart