Fem personer ble drept i terrorangrepet i Bnei Brak tirsdag 28. mars 2022. (Foto: Flash90)

Dette er ofrene etter tirsdagens angrep

Familiefedre, en politimann og to ukrainere mistet livet i tirsdagens brutale terrorangrep i Bnei Brak.

Fem personer ble skutt og drept i et brutalt terrorangrep i Bnei Brak utenfor Tel Aviv tirsdag kveld. Nå er ofrene identitets kjent.

En av de drepte er 29 år gamle Avishai Yehezkel fra Bnei Brak. Han var på trilletur med sin to år gamle sønn, da terroristen begynte å skyte. Ifølge broren skal 29-åringen ha brukt sin egen kropp til å beskytte sønnen da han ble skutt og drept. Etter drapet ble sønnen liggende alene i barnevognen. Avishai etterlater seg en gravid kone og sønn.

– Avishai var en spesiell mann. Han beskyttet barnet med sin egen kropp. På mirakuløst vis overlevde gutten. Vi har enda ikke fordøyd tapet, sier broren Ovadia Yehezkel.

Avishai Yehezkel (29) etterlater seg en gravid kone og en to år gammel sønn.

Også 36 år gamle Yaakov Shalom ble drept i angrepet. Han var også bosatt i Bnei Brak. Shalom var på vei hjem i bilen sin da terroristen skjøt mot bilen fra kloss hold. 36-åringen etterlater seg en kone og fem barn.

Ya’akov Shalom (36) etterlater seg en kone og fire barn.

Den tredje drepte er 32 år gamle Amir Khoury, en israelsk-araber fra byen Nasaret. Han jobbet i politistyrken i Bnei Brak og hadde lang fartstid i politiet. Han skal ha vært med og stanset terroristen, men døde selv i skuddvekslingen. Han etterlater seg foreldre og to søstre.

– Hans handlinger og heltemot vil bli husket av hele landet, sier den israelske politisjefen Kobi Shabtai om politimannen som døde.

Israelsk-arabiske Amir Khoury (32) var med og stanset terroristen, men døde selv av skuddskader.

I tillegg ble to ukrainere drept i terrorangrepet. Det var 32 år gamle Victor Sorokopot og 23 år gamle Dimitri Mitrik. Begge jobbet i Israel og bodde i Bnei Brak. De ble skutt mens de satt utenfor en kiosk.

– Han var en fantastisk god person. Vi var gift i nesten seks år, sier Victors kone Kristina, som bodde sammen med ham i Bnei Brak.

Kiosken hvor begge ukrainerne ble drept var et samlingspunkt for mange ukrainere i byen. En av deres venner var vitne til drapene.

– Vi trodde ikke noe slikt kunne skje i Bnei Brak. En venn av oss var der og så de ble skutt, sier en sjokkert Vasily, som er fetter til Victor.

Han sier de var flere ukrainere som kom til Israel for å få et bedre liv. Nå vurderer mange å flytte. Noen vurderer å returnere til Ukraina.

– Det er farlig her og det er farlig der. Jeg vet ikke lenger hvor jeg skal dra, sier Julian, en av ukrainerne som mistet sine venner i angrepet.

Ukrainerne Victor Sorokopot og Dimitri Mitrik ble drept av en palestinsk terrorist.

Den palestinske terrorgruppen Hamas hyller tirsdagens terrorangrep.

– Vi er stolt av det palestinske folk […] og det heroiske angrepet som rammet hele Israel, sier Hamas-leder Ismail Haniyeh i en uttalelse.

Både på Gazastripen og på Vestbredden ble terrorangrepet feiret, blant annet ble det delt ut gratis kaker og godteri for å feire dødsfallene.

Terrorangrepet var det tredje med dødelig utfall på bare en uke i Israel. Stemningen i landet er derfor svært spent. Onsdag morgen kom det meldinger om at politiet avverget et knivangrep på det populære Mahaneh Yehuda-markedet i Jerusalem. Det er usikker om det skal ha dreid seg om et terrorforsøk.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Én kommentar

  1. Jeg er syk i sjelen.Man skal ikke leve på slik måte. 11 jøder på en uke i sitt eget land.Hva sier verden når dette feires av Hamas og Palestinere? Jewish Lives don’t matter.. Jeg er syk i sjelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart