Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

5 personer skutt og drept i Bnei Brak

Israelsk politi på åstedet hvor fem personer ble skutt og drept i Bnei Brak tirsdag 29. mars. (Foto: Flash90)
Terrorbølgen i Israel fortsetter. Fem personer skutt og drept i det tredje terrorangrepet på få dager.

Fem personer er skutt og drept i et skyteangrep i den ultraortodokse byen Bnei Brak tirsdag kveld. Byen ligger ikke langt fra Tel Aviv. Dette er det tredje dødelige terrorangrepet på en uke som rammer Israel.

Videobilder fra stedet viser en gjerningsperson som går rundt og skyter med maskingevær. Videoene viser personer bli henrettet på åpen gate.

Terroristen er en 26 år gammel palestiner fra Jenin på Vestbredden. Ifølge redningstjenesten Magen David Adom er terroristen skutt og drept. Politiet undersøker om flere har vært involvert i angrepet.

Det kom i en periode meldinger om flere pågående skyteepisoder, men disse ble senere avkreftet. Israel er i høyeste beredskap etter en bølge med terrorangrep de siste dagene.

Søndag 27. mars ble to personer drept og flere andre skadet i et skyteangrep i byen Hadera. Noen dager tidligere ble fire personer drept og flere skadet i et annet terrorangrep i Beer Sheva i det sørlige Israel.

Totalt er elleve personer drept i terrorangrep bare i løpet av en uke. Ikke siden 2006, da en selvmordsbomber drepte 11 israelere i Tel Aviv, har så mange blitt drept i terror i Israel i løpet av en uke. Like mange er drept i terror denne uken som i 2020 og 2021 til sammen.

I begge de to foregående angrepene har terroristene hatt IS-sympatier.

På Gazastripen blir terrorangrepet feiret med å dele ut godteri i gatene. Også i Jenin, hvor terroristen kom fra, deles det ut godteri for å feire angrepet. Terrorgruppene Hamas og Islamsk jihad hyller drapene.

Mange i Israel krever nå sterke tiltak for å stanse den pågående terrorbølgen. Dette skriver Yaakov Katz, redaktør i Jerusalem Post:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart