Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

12 mistenkte med bånd til IS pågrepet

Israelske styrker har pågrepet flere IS-sympatisører i Israel. Her blir en pågrepet søndag 27. mars 2022. (Foto: Politiet)
Arrestasjonene skjer etter IS-sympatisører har stått bak to dødelige terrorangrep i Israel den siste uken.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet pågrep mandag kveld minst 12 israelsk-arabere som er mistenkt for å ha bånd til terrorgruppen Den islamske staten (IS). Dagen før ble to israelere drept og flere andre skadet i et skyteangrep utført av andre støttespillere av jihadistgruppen.

De mistenkte ble pågrepet i Sakhnin, Nasaret, Umm al-Fahm og andre mindre arabiske byer nord i Israel. Terroristene i søndagens angrep, hvor to 19-åringer i grensepolitiet ble skutt og drept, kom fra Umm al-Fahm.

Fem personer ble også pågrepet i Umm al-Fahm kort tid etter angrepet.

Byens ordfører fordømmer terrorangrepet. Også mange av innbyggerne tar sterk avstand fra terrorangrepet og IS, skriver avisen Ha’aretz.

Det forventes at Shin Bet og det israelske politiet vil fortsette å arrestere mistenkte med bånd til IS etter det dødelig angrepet. I tillegg var det et annet dødelig terrorangrep i Beer Sheva noen dager før. Også det angrepet ble utført av en IS-sympatisør. Fire sivilpersoner ble drept.

– Bølgen av arrestasjoner har begynt og forventes å fortsette og forsterkes i de kommende dager, sier politiet ifølge Times of Israel.

Statsminister Naftali Bennett instruerte mandag sikkerhetstjenestene til å holde terrormistenkte i administrativ varetekt. Det er en kontroversiell praksis hvor israelske myndigheter kan holde mistenkte i varetekt uten siktelse. Bennett sier at tiltaket må brukes forsiktig i saker hvor man forventer å få på plass et juridisk grunnlag til å straffeforfølge.

Det er forbudt å støtte organisasjoner juridisk klassifisert som terrororganisasjoner, som for eksempel Den islamske staten.

I tillegg er sikkerheten styrket over hele Israel som følge av terroren den siste tiden. Det er satt opp kontrollpunkter langs veiene og store styrker er utplassert i befolkede områder. Sikkerheten vil være høy frem til etter feiringen av Israels uavhengighetsdag, som i år starter den 4. mai.

Sikkerhetstjenestene tror det kan være flere titalls til opp mot flere hundre personer i Israel som sympatiserer med terrorgruppen IS.

Selv om de palestinske terrorgruppen Hamas og Islamsk jihad offentlig er i opposisjon til IS, har de begge hyllet forrige ukes terrorangrep.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart