Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

To drept – flere skadet i skyteangrep

To personer ble drept og flere andre skadet i et terrorangrep i byen Hadera søndag 27. mars 2022. (Foto: Politiet)
To væpnede menn begynte å skyte rundt seg i byen Hadera. Angrepet skjer bare få dager etter et annet dødelig terrorangrep hvor fire israelere ble drept.

To israelere ble drept og seks andre ble skadet i et terrorangrep i byen Hadera i det nordlige Israel søndag, skriver avisen Jerusalem Post.

De to drepte er identifisert som 19 år gamle Yazan Falah og 19 år gamle Shirel Aboukaret. Begge var medlemmer av grensepolitiet. Falah tilhører den drusiske minoriteten i Israel og kom fra landsbyen Kasra-Samia, mens Aboukaret fra kom Netanya nord for Tel Aviv.

Angrepet startet med at to tungt bevæpnede menn begynte å skyte mot en buss, passerende biler og tilfeldig forbipasserende. To sivile politi som spiste på en restaurant i nærheten av angrepet klarte å skyte og drepe de to terroristene, men ikke før to var drept og flere skadet.

Overvåkingsbilder fra stedet viser svært dramatiske scener. En av terroristene var kledd med et stort dødningehode på ryggen.

I tillegg til de to drepte ble flere alvorlig skadet i angrepet.

Terroristene var israelsk-arabere fra byen Umm el-Fahm som hadde sverget troskap til terrorgruppen Den islamske staten (IS). Det er andre terrorangrepet på under en uke hvor terroristene har bånd til IS.

Bare noen dager tidligere angrep en annen israelsk-arabisk terrorist flere personer utenfor et kjøpesenter i Beer Sheva. Fire personer ble drept. Også i det angrepet var terroristen en støttespiller av IS.

Søndagens angrep kom også samtidig som det foregår et større møte i Negev i Sør-Israel mellom utenriksministerne fra Israel, USA, Bahrain, Marokko, Egypt og De forente arabiske emirater.

Palestinske terrorgrupper har oppfordret til terrorangrep mot israelere i forkant av den muslimske høytiden ramadan. Det har også vært en rekke knivangrep de siste ukene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart