Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

To personer ble drept og flere skadet i et terrorangrep i Hadera 27. mars 2022. Her gjøres det undersøkelser på åstedet. (Foto: Flash90)

Styrker sikkerheten etter to IS-angrep

Seks drept og over ti personer skadet i to alvorlige terrorangrep på kort tid. Nå styrkes sikkerheten.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Dagen etter at to IS-tilknyttede terrorister skjøt og drepte to personer og skadet over seks andre i et skyteangrep i Hadera, er det israelske politiet i høyeste beredskap over hele landet, skriver Jerusalem Post.

Det er satt opp kontrollpunkter langs veier over hele landet og store sikkerhetsstyrker vil bli utplassert i områder med mye mennesker.

Terroristene i søndagens brutale angrep var tungt bevæpnet med både maskingevær, pistol og kniv og skal ha hatt over 1100 kuler tilgjengelig. Angrepet kunne endt i et enda større blodbad, hvis det ikke var for at to sivilkledde politi som spiste på en restaurant i nærheten av angrepet klarte å skyte og drepe de to terroristene.

De to terroristene er identifisert som israelsk-arabere fra byen Umm al-Fahm. I en video publisert før angrepet skal de ha sverget troskap til IS. Store politistyrker gikk natt til mandag til aksjon i byen Umm al-Fahm. Fem mistenkte ble arrestert og våpen og ammunisjon ble beslaglagt.

Fem personer ble pågrepet i forbindelse med en aksjon i Umm al-Fahm etter angrepet. (Foto: Politiet)

Søndagens angrep er det andre på under en uke hvor terroristene har bånd til IS. Bare noen dager tidligere ble fire personer drept og flere skadet i et terrorangrep ved byen Beer Sheva sør i Israel. Også i det angrepet var gjerningsmannen en israelsk-araber med tilknytning til IS.

– Nok et angrep fra IS-tilhengere inne i Israel gjør at sikkerhetsstyrkene raskt må tilpasse seg denne nye trusselen, sier Israels statsminister Naftali Bennett, som oppfordrer landets innbyggere til å være på vakt.

– Sammen skal vi også beseire denne fienden, legger han til.

De palestinske terrorgruppene Hamas og Islamsk jihad, som offentlig er i opposisjon til IS, har ved begge anledninger hyllet terrorangrepene.

Det israelske forsvaret frykter at en pågående terrorbølgen i Israel skal smitte over på Vestbredden og skape uro også der. Derfor er også ekstra soldater utplassert for å prøve å forhindre en eskalering av situasjonen.

Israel er spesielt bekymret for begynnelsen av den muslimske høytidsmåneden ramadan, som starter neste uke. Historisk har det vært en økning i antallet terrorangrep i løpet av måneden med daglig faste.

De to drepte i søndagens angrep var 19 år gamle Yazan Falah og 19 år gamle Shirel Aboukaret. Begge var medlemmer av grensepolitiet. Falah tilhører den drusiske minoriteten i Israel og kom fra landsbyen Kasra-Samia, mens Aboukaret fra kom Netanya nord for Tel Aviv.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart