ISIS-terrorcelle i Nazarath ble stoppet av Shin Bet og israelsk politi før det kostet menneskeliv. (Foto: Bill Rice, 23. januar 2011, flickr)

ISIS-terrorangrep mot muslimsk skole i Israels største arabiske by avverget

ISIS-terrorcellen planla også terrorangrep mot busstasjon, park og politistasjon. Terroristene hadde skaffet seg våpen og prøvde å rekruttere flere terrorister.

Israels interne sikkerhetstjeneste Shin Bet og israelsk politi har avverget terrorangrep planlagt av en ISIS-terrorcelle. Seks ISIS-terrorister i Israels største arabiske by Nasaret er arrestert, skriver Algemeiner.

De arresterte er 25 år gamle Muhammad Ihab Suleiman, som er kjent for sikkerhetsstyrkene for tidligere ISIS-terroraktiviteter, 21 år gamle Aa Afar Suleiman, 20 år gamle Moaman Nijam, 18 år gamle Ahmed Belal Suleiman , 20 år gamle Jahad Bakr og en mindreårig.

Shin Bets etterforskning har vist at de arresterte terrormistenkte hadde sett ISIS-propaganda på internett.

De mistenkte møttes i all hemmelighet og planla flere terrorangrep med en muslimsk videregående skole i Nasaret som hovedmål. De terrormistenkte så på den videregående skolen som «veien til «de vantro».

ISIS-terroristene hadde også planlagt angrep mot en travel bussholdeplass i Nasaret, en politistasjon i nærheten av hjemmet deres og en park som besøkes av israelske jøder. Terroristene hadde skaffet seg våpen og prøvde å rekruttere flere terrorister.

I går ble det reist tiltale mot de arresterte, av Israels påtalemyndighet i det nordlige distriktet. Tiltalene sikter de mistenkte for forbrytelser som sammensvergelse for å begå en terrorhandling, forberedelse av et terrorangrep og medlemskap i en terrororganisasjon.

Shin Bet og israelsk politi vil fortsette å gjøre alt som står i deres makt og bruke alle midler de har til rådighet i kampen mot radikale islamske ideologier og forhindre planer om å skade sikkerheten til staten Israel, opplyser Shin Bet.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet av Kjetil Ravn Hansen for miff.no

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart