Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jakter på terrorist etter soldatdrap

En 18 år gammel soldat ble drept ved et sjekkpunkt i Øst-Jerusalem den 8. oktober 2022. (Foto: Flash90)
Noa Lazar (18) ble skutt og drept i et skyteangrep mot et sjekkpunkt. En sivil vakt ble alvorlig skadet.

Det pågår en storstilt jakt etter den mistenkte terroristen som skjøt og drepte en kvinnelig soldat ved et sjekkpunkt i Øst-Jerusalem lørdag 8. oktober. Mandag 10. oktober er terroristen fortsatt på frifot.

18 år gamle Noa Lazar og en sivil vakt ble skutt fra kloss hold ved et sjekkpunkt nær flyktningeleiren Shuafat i Øst-Jerusalem sent lørdag kveld. Lazar døde av skadene hun pådro seg kort tid etter at hun ankom sykehuset, mens vakten fortsatt er innlagt med alvorlige skader.

Den mistenkte skytteren er i israelske medier navngitt som Udai Tamimi, en 22 år gammel mann fra Shuafat-leiren, skriver Times of Israel.

Overvåkingsvideo fra stedet viser hvordan Tamimi rolig går ut av en bil som er stoppet på sjekkpunktet, før han går bort til en gruppe soldater og begynner å skyte mot dem fra kloss hold. Videoen viser hvordan to soldater ramler i bakken under skytingen. Terroristen fortsetter å skyte mot en av dem som ligger på bakken før våpenet ser ut til å kile seg.

Han klarte å komme seg unna før noen av soldatene rakk å skyte tilbake.

Flere mistenkte er pågrepet i saken, blant annet familiemedlemmer av terroristen. Sjåføren som kjørte kjøretøyet som Tamimi kom ut av før han angrep de israelske soldatene skal ha meldt seg. Sjåføren og de andre passasjerene som satt i bilen avviser at de kjente til Tamimis planer.

Sikkerhetsminister Omer Barlev sier det kan ta timer eller dagen før Tamimi blir pågrepet, men han lover at terroristen ikke slipper unna. IDF-sjef Aviv Kohavi besøkte åstedet for terrorangrepet søndag. Han sier hendelsen vil bli grundig gjennomgått for å unngå lignende i fremtiden.

18 år gamle Noa Lazar ble skutt og drept av en terrorist den 8. oktober 2022.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart