Militante palestinere tilknyttet Fatah-organisasjonen under en pressekonferanse i Hebron 17. juni 2022. (Foto: Flash90)

Skryter av antall terrorangrep mot Israel

Fatah skryter av 7800 terrorangrep, så hvorfor fremstilles de som de moderate palestinerne?

Fatah, det største partiet bak de palestinske selvstyremyndightene, fremstilles ofte som den mer moderate palestinske fraksjonen. Men budskapet Fatah sprer til sine egne er det stikk motsatte – de er langt fra moderate.

Gjennom offisielle medier og sosiale kanaler skryter Fatah av å ha vært involvert over 7200 tilfeller av «folkelig motstand», som er en palestinsk eufemisme for terror, så langt i år, skriver Palestinian Media Watch.

I en video publisert av Fatah, som ledes av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, skrytes det av antallet konfrontasjoner og skyteangrep fra palestinske terrorister. Fatah-bevegelsen erkjenner stolt at de er ledende i terroren mot Israel – og kritiserer andre for for lite terror.

Det står i grell kontrast til den fremstillingen av Fatah man som regel får gjennom europiske politikere, organisasjoner og medier.

Fatah skryter blant annet av at de i løpet av 2022 har vært involvert i skyteangrep, konfrontasjoner med israelske soldater, infiltrasjoner av Israel, gjennomføring av store terroroperasjoner, produksjon av bomber og molotov-cocktails og steinkasting. Blant annet skryter de av 76 skyteangrep på én måned.

Mens Fatah fremstiller seg selv som initiativtaker til «motstanden», kritiserer de terrororganisasjonen Hamas for å gjøre for lite.

– Ikke en gang en svak stemme eller noe nytt har blitt hørt fra Hamas, sier Fatah-bevegelsen, med hentydning til antallet terrorangrep.

Når Fatah taler til internasjonale donorer og støttespillere, så taler de med en annen stemme enn når de taler til sitt eget publikum. Palestinian Media Watch har gjennom flere tiår eksponert hvordan Fatah oppfordrer til terror og skryter av det til sine egne innbyggere.

Den siste tiden har det vært svært urolig på Vestbredden. Fatah ser ikke ut til å ha noen intensjoner om å roe ned situasjonen. Tvert imot, i et innlegg på Facebook oppfordrer Fatah til å «la Vestbredden brenne».

Her er videon som viser hvordan Fatah skryter av terroren:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Én kommentar

  1. De store media i Norge bruker gjerne «moderat» om aktører i arabiske land, Iran og blant palestina-araberne. De gjør det for å markere at noen ikke er fullt så ekstreme som andre. Og for å holde liv i ideen om at Abbas & co er gode samarbeidspartnere for Israel.
    Men den slags sprogbruk er feil og forførerisk. De kan ikke gradbøyning. Mindre ekstrem enn veldig ekstrem er ikke moderat. Det er ekstrem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart