Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Uroligheter i Israel: Opptøyer og rakettangrep fra Gazastripen

Rakettforsvaret Iron Dome skyter ned raketter over Sderot 2. august 2022. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
16 raketter ble i natt avfyrt fra Gazastripen mot Israel. I tillegg ble 350 personer pågrepet etter opptøyer ved Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.

Det israelske luftforsvaret bombet onsdag morgen flere Hamas-mål på Gazastripen, etter at det natt til onsdag ble avfyrt flere raketter mot israelske byer nær den palestinske enklaven, skriver Times of Israel.

En våpenfabrikk og et våpenlager som tilhører terrorgruppen ble truffet. Rapporter i media indikerer at rakettene ble avfyrt av Islamsk Jihad, men Israel holder Hamas ansvarlig for alle rakettene som blir avfyrt fra territoriet de kontrollerer.

Totalt ble det avfyrt 16 raketter mot Israel. Halvparten av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Sderot kommune sier en av rakettene traff et industriområde og forårsaket skader. En mann i 30-årene ble lettere skadet da han falt på flukt til bomberommet.

Rakettangrepene fra Gazastripen kom etter at de brøt ut sammenstøt mellom det israelske politiet og palestinere inne i Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Politiet sier de entret moskeen for å pågripe oppviglere som hadde barrikadert seg inne i moskeen med fyrverkeri, klubber og steiner.

350 personer ble pågrepet etter urolighetene ved Al-Aqsa-moskeen. Urolighetene skjer i forbindelse med den muslimske fastemåneden ramadan, som i år sammenfaller med den jødiske og kristne påsken.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart