Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel angrepet med 44 raketter fra Gazastripen

Skader på en bolig i byen Sderot i Sør-Israel etter et rakettangrep fra Gazastripen 7. april. (Foto: Flash90)
Bolig i byen Sderot ble truffet av en rakett.

Natt til fredag ble det avfyrt 44 raketter fra Gazastripen mot Israel. I byen Sderot ble en bolig truffet av en rakett. Familien befant seg i bomberom og kom ikke til skade, men sier de nå vurderer å forlate byen.

– Jeg ønsker ikke at min datter skal vokse opp under forhold som ødelegger hennes mentale helse allerede i ni-måneders alderen, sier Sherry Vazana etter rakettangrepet som traff familiens bolig.

Torsdag ble det avfyrt 36 raketter fra Libanon, det største antallet som er avfyrt fra Libanon siden krigen i 2006. Det var en avdeling av den palestinske terrorgruppen Hamas i Libanon som stod bak rakettangrepene. Minst to personer ble skadet i angrepet.

Skader på en bygning i Shlomi i Nord-Israel etter et rakettangrep fra Libanon 6. april. (Foto: Flash90)

Israel har svart med å bombe Hamas-mål både i Libanon og på Gazastripen. Det israelske forsvaret sier at de ikke vil tillate at Hamas sender raketter fra nabolandet. De holder også den libanesiske staten ansvarlig for rakettangrep som kommer fra deres territorium.

Ordføreren i Sderot, som ofte er rammet av rakettangrep, kritiserer regjeringen for ikke å svare hardere mot terroristene på Gazastripen.

– Vi har levd under små rakettangrep nå i flere måneder. For å endre på situasjonen, må vi gjøre noe nytt. Det er på tide at regjeringen og statsministeren går inn for å eliminere terroristene som gjør vårt liv elendig, sier Alon Davidi til Times of Israel. Bare målrettede aksjoner som setter terrorledere på Gazastripen ut av spill vil gjenopprette ro, sier andre lokale ledere i Sør-Israel.

Hamas er antisemittisk terrororganisasjon. Deres mål er å utslette Israel og erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Det ultimale målet er å «løfte Allahs banner over alle ting». Her er video av boligen som ble truffet i Sderot:

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart