Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rakettangrep mot Israel etter at islamistleder døde i israelsk fengsel

Tre raketter ble tirsdag morgen avfyrt fra Gazastripen mot Israel. Dette bildet er fra august 2022. (Foto: Flash90)
Khader Adnan i Islamsk Jihad døde etter å ha sultestreiket i 86 dager i israelsk fengsel. Israel forbereder seg på at situasjonen kan eskalere.

Khader Adnad, et høytstående medlem av terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad på Vestbredden, døde tirsdag 2. mai i israelsk fengsel, 86 dager etter at han startet å sultestreike, skriver avisen Jerusalem Post.

Israelske fengselsmyndigheter sier Adnad (44) ble funnet bevisstløs på cellen sin. Han hadde nektet medisinske undersøkelser og nektet også å motta medisinsk behandling under sultestreiken, ifølge fengselsvesenet.

44-åringen ble fraktet til Shamir-sykehuset utenfor Tel Aviv hvor han ble forsøkt gjenopplivet, men sykehuset måtte til slutt erklære ham død.

Kort tid etter dødsfallet ble det avfyrt minst tre raketter fra Gazastripen mot det sørlige Israel. Ingen kom til skade i angrepene. Israelske myndigheter forbereder seg likevel på at konflikten kan eskalere.

I en uttalelse advarer Islamsk Jihad om at «okkupasjonen vil betale for Adnans død» og de oppfordrer til generalstreik på Vestbredden og Gazastripen. Hamas, som kontrollerer Gazastripen, sier «okkupasjonen har det fulle ansvaret for Khader Adnans død».

Adnan ble arrestert i februar i sin hjemby Arrabeh nær Jenin, nord på Vestbredden. Han startet å sultestreike kort tid etter arrestasjonen.

Adnad var mistenkt for medlemskap i en terrororganisasjon, for å støtte en terrororganisasjon og for å oppmuntre til terror. Han var tiltalt i saken og ville blitt holdt i varetekt frem til rettssaken mot ham. En høring i saken var satt til 10. mai.

Han hadde flere ganger tidligere sultestreiket i fengsel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart