Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Hvordan skal livet gå videre etter dette

Venner og familie tok farvel med 21 år gamle Harel Masood, som ble drept i et palestinsk terrorangrep 20. juni. (Foto: Flash90)
Elisha Anteman (17), Nachman Mordoff (17), Harel Masood (21) og Ofer Fayerman (64) ble skutt og drept av palestinske terrorister. Onsdag ble de begravet.

Onsdag ble de fire israelerne som ble drept i tirsdagens terrorangrep ved en bensinstasjon på Vestbredden begravet, skriver Times of Israel.

Elisha Anteman (17), Nachman Mordoff (17), Harel Masood (21) og Ofer Fayerman (64) ble skutt og drept da to palestinske terrorister bevæpnet med maskingevær angrep en hummus-restaurant og en bensinstasjonen langs motorvei 60, en travel vei på Vestbredden. Fire andre ble skadet.

En av terroristene ble skutt og drept av en bevæpnet sivilperson, mens den andre ble drept av israelske soldater noen timer senere. Ifølge israelske medier var de to terroristene tilknyttet terrorgruppen Hamas.

17 år gamle Anteman jobbet som servitør på hummus-restauranten som ble angrepet. Han gikk også i 12. klasse i en lokal jeshiva [religiøs skole]. Etter drapet har skolen sendt ut en pressemelding med kondolanser til familien. De skrever også at de prøver å ta vare på Antemans medelever.

Hundrevis av venner og familie tok farvel med 17 år gamle Nachman Shmuel Mordoff. (Foto: Flash90)

Mordoff, den andre drepte 17-åringen, ble begravet på hjemstedet Shilo. I liket med flere av ofrene var han på hummus-restauranten da angrepet startet. I begravelsen til 17-åringen var det lange pauser, da foreldrene og hans sju søsken flere ganger brøt sammen i gråt og av sorg.

– Vår dyrebare og elskede Nachman, vi elsker deg så høyt. Du gjorde aldri noe galt mot noen. Du var ærlig og ekte, sa bestefaren Pinchas Barda i begravelsen.

21 år gamle Masood hadde nylig fullført verneplikten i forsvaret. Også han ble drept på hummus-restauranten like ved bensinstasjonen. Han ble begravet i nærheten av hjemstedet sitt Yad Binyamin.

– Jeg kan ikke tro at det er jeg som må fortelle minneord om deg. En far skal ikke fortelle minneord om sin sønn, sa faren Gil i begravelsen.

Også fra broren Dvir kom det et hjerteskjærende minneord.

– Min bror er død. Hvordan skriver man et minneord? Det er ikke noe man lærer på skolen. Hvordan skal jeg komme meg videre fra dette, min bror? Jeg er knust, jeg er ødelagt. Jeg vet ikke hvordan livet skal gå videre. Dette er et mareritt jeg bare venter på å våkne opp fra.

64 år gamle Fayerman, som bodde i Eli like der terrorangrepet skjedde, ble skutt og drept mens han fylte bensin på bilen sin. Han ble begravet i en grav like ved siden av 17 år gamle Anteman. 64-åringen etterlater seg en kone og to barn.

Siden nyttår har palestinske terrorister tatt 25 menneskeliv, i tillegg er flere titalls blitt skadet. Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet har det så langt i år vært 147 store terrorangrep, inkludert 120 skyteepisoder. Samtidig har sikkerhetsstyrkene avverget 375 planlagte terrorangrep.

Fra venstre: Harel Masood (21), Elisha Anteman (17), Ofer Fayerman (64) og Nachman Mordoff (17).

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart