Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Han ga sitt liv for oss og Israel

Hundrevis tok farvel med politimannen Chen Amir 6. august. Enken Vered Assayag Amir gråter ved ektemannens grav. (Foto: Flash90)
Politimannen Chen Amir ble skutt og drept da han forhindret et større terrorangrep i Tel Aviv.

Familie og venner tok søndag 6. august farvel med politimannen Chen Amir, som ble skutt og drept da han stanset et terrorangrep i Tel Aviv dagen før. Den 42 år gamle trebarnsfaren ble begravet i kibbutz Re’im i det sørlige Israel.

Enken, Vered Assayag Amir, sa i begravelsen at deres døtre ikke slutter å spør når faren deres vil komme hjem igjen, skriver Times of Israel.

– De sier «mamma, jeg vet at han ga sitt liv for oss og for det israelske folk, men det slutter ikke å verke i mitt hjerte». Jeg sier til dem at jeg føler det akkurat på samme måte, sa enken i begravelsen til mannen.

Det var 5. august at Amir og en kollega konfronterte en mann som oppførte seg mistenkelig i et område av Tel Aviv hvor det ligger mange restauranter og barer. Da politibetjentene stanset motorsykkelen ved siden av den mistenkte, dro han frem en pistol og begynte å skyte. Amir ble truffet, mens kollegaen fikk skutt tilbake og nøytralisert terroristen.

Terroristen, den 22 år gamle palestineren Kamel Abu Bakr, døde senere på sykehus av skadene. Han var medlem av terrorgruppen Islamsk Jihad og kom fra en landsby i nærheten av Jenin på Vestbredden.

Statsminister Benjamin Netanyahu hyller de to politimennene for deres årvåkenhet, som forhindret det som kunne blitt et enda større angrep.

I tillegg til Tel Avivs ordfører Ron Huldai og teknologiminister Ofir Akunis deltok også flere titalls politikollegaer i begravelsen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart