Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel slår tilbake mot Hamas

Røyk og flammer stiger opp etter et israelsk luftangrep mot et terrormål i Gaza by 7. oktober 2023. (Foto: Flash90)
Israel har bombet flere terrormål på Gazastripen. Trolig vil de også gå inn med store bakkestyrker.

Lørdag strømmet terrorister fra Hamas og Islamsk Jihad over grensen fra Gazastripen og inn i Israel. Minst 200 israelere er drept og over 1100 skadet. I tillegg skal flere titalls israelere være kidnappet av terroristene.

Det pågår fortsatt kamper mellom palestinske terrorister og israelske soldater inne i selve Israel, men det israelske forsvaret har også begynt å angripe terrormål inne på Gazastripen.

Det israelske forsvaret har publisert en video som viser at de bomber en rekke mål tilhørende Hamas og Islamsk Jihad. Blant annet blir en stor bygning i Gaza by ødelagt. Det israelske forsvaret sier bygget ble brukt av terrorgruppen Hamas.

De som bodde i bygningen skal ha blitt varslet av det israelske forsvaret på forhånd, slik at de rakk å rømme bygget før det ble ødelagt.

Det israelske forsvaret melder om at de har drept «flere hundre terrorister» både på Gazastripen og inne i Israel de siste timene.

Ifølge helsemyndighetene på Gazastripen, som styres av Hamas, skal over 200 palestinere være drept i de israelske luftangrepene. Hvor mange av disse som er terrorister er uklart, da «helsemyndighetene» ikke skiller mellom sivile og stridende. Tallene er heller ikke verifisert av uavhengige kilder. Trolig er et klart flertall av de drepte terrorister.

Mye tyder på at Israel også forbereder en massiv bakkeoperasjon på Gazastripen. Over 50 israelere skal angivelig være kidnappet og fraktet til Gazastripen og det israelske forsvaret vil gjøre alt i sin makt for å prøve å frigjøre dem.

Store militære styrker er allerede på plass ved Gaza-grensen og reservestyrkene er mobilisert. De neste timene og dagene blir avgjørende.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier de det israelske forsvaret vil bruke «all sin makt» til å knuse Hamas. Han oppfordrer samtidig innbyggerne på Gazastripen til å holde seg langt unna områder tilknyttet Hamas.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart