Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel under angrep: – Titalls kvinner, barn og eldre er drept

Politi og soldater i utkanten av byen Sderot lørdag 7. oktober 2023. (Foto: Flash90)
Hamas har gjennomført et større angrep mot det sørlige Israel. Mange personer skal ha blitt drept.

Mange israelere er drept etter at flere titalls terrorister fra den palestinske terrorgruppen Hamas klarte å infiltrere det sørlige Israel tidlig lørdag morgen. I tillegg ble det avfyrt over 5000 raketter mot flere byer i Israel.

Minst 22 personer skal være drept og over 300 skadet, men det er ventet at tallene vil øke etterhvert som omfanget blir kjent.

Israeleren Arsen Ostrovsky skriver på Twitter/X at «flere titalls kvinner, barn og eldre skal være henrettet i kaldt blod». Disse opplysningene er foreløpig ikke bekreftet, men MIFF har sett flere bilder av drepte menneskemengder.

Hamas skal ha angrepet 21 israelske områder i det sørlige Israel.

Den israelske reporteren Emanuel Fabian melder om at det israelske forsvaret fortsatt er i kamper med palestinske terrorister i Kfar Aza, Sderot, Sufa, Nahal Oz, Magen, Be’eri og militærbasen Re’im.

En reporter fra den israelske TV-kanalen Channel 12 sier at Hamas har kontroll over flere lokalsamfunn i det sørlige Israel, hvor sivile israelere fortsatt befinner seg.

– Jeg kan ikke tro at jeg sier dette. Innbyggerne ber om hjelp, sier han.

Videoer i sosiale medier viser væpnede palestinske terrorister inne i den israelske byen Sderot, hvor det bor over 25.000 mennesker. De kjører rundt og skyter hensynsløst med maskingevær. Mange israelere våknet opp til at væpnede terrorister kom inn i huset deres.

Terroristene skal også ha tatt med seg flere drepte israelske soldater tilbake til Gazastripen. En video i sosiale medier viser hvordan palestinerne kjører rundt med en drept kvinnelig soldat og viser henne frem i gatene. Videoen er foreløpig ikke verifisert.

Det er også meldinger om at israelske sivilpersoner skal være kidnappet til Gazastripen, men heller ikke dette er foreløpig bekreftet. Hamas påstår at de skal ha kidnappet 35 israelske soldater og sivilpersoner, ifølge israelske medier.

Israels statsminster Benjamin Netanyahu kunngjorde etter angrepet at Israel nå offisielt er i krig med Hamas.

– Kjære innbyggere i Israel. Vi er nå i krig. Og vi vil vinne krigen, sa han.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier Hamas har gjort «en stor tabbe» med angrepet og sier Israel «vil vinne denne krigen».

Denne saken oppdateres.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart