Familiene til bortførte israelere var samlet til pressekonferanse søndag kveld. De er ekstremt fortvilet over situasjonen. (Foto: Flash90)

Over 100 israelere holdes fanget av Hamas

Fortvilte familiemedlemmer venter desperat på svar på hva som har skjedd med deres kjære.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den israelske regjeringen bekreftet søndag at minst 100 israelere holdes fanget av den islamistiske terrorgruppen Hamas. De skal ha blitt kidnappet fra sine hjem i Israel under terrorangrepet lørdag og bortført til Gazastripen.

Israelske medier skriver at så mange som 170 mennesker kan være kidnappet. Det dreier seg om små barn som bare er noen måneder gamle til eldre kvinner langt oppi 80-årene. Både sivile og israelske soldater er kidnappet og holdes fanget.

En israelsk kvinne sier hun så bilder fra Gaza av kusinen sin og hennes to barn. Det ene barnet er tre år gammelt, det andre bare 9 måneder.

Fortvilte familiemedlemmer til dem som er bortført holdt søndag en pressekonferanse. Familiene krever at regjeringen gir dem svar og oppdateringer om hva som har skjedd med deres kjære. Fortvilelsen er naturligvis svært stor.

– Vårt mål er å få tilbake familiemedlemmene, de savnede, fangene, sier en representant for gruppen. De oppfordrer alle som har har familiemedlemmer som er savnet til å ta kontakt.

Uri David, som savner to døtre, sier situasjonen er umenneskelig.

– Det er helt umulig å forstå. Vi krever at regjeringen gir oss svar. Vi vet at det ikke bare vil bli lykkelige beskjeder. Men vi ønsker bare å få tilbake våre barn, våre familiemedlemmer, sier hans mens andre foreldre bryter sammen i gråt.

I tillegg til de mange savnede er det bekreftet at over 700 er drept etter lørdagens massakre. Over 2000 er skadet, mange alvorlig.

Denne videoen viser kidnappingen av en 12 år gammel gutt:

Her blir en kvinne med barn kidnappet:

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart