Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Over 100 israelere holdes fanget av Hamas

Familiene til bortførte israelere var samlet til pressekonferanse søndag kveld. De er ekstremt fortvilet over situasjonen. (Foto: Flash90)
Fortvilte familiemedlemmer venter desperat på svar på hva som har skjedd med deres kjære.

Den israelske regjeringen bekreftet søndag at minst 100 israelere holdes fanget av den islamistiske terrorgruppen Hamas. De skal ha blitt kidnappet fra sine hjem i Israel under terrorangrepet lørdag og bortført til Gazastripen.

Israelske medier skriver at så mange som 170 mennesker kan være kidnappet. Det dreier seg om små barn som bare er noen måneder gamle til eldre kvinner langt oppi 80-årene. Både sivile og israelske soldater er kidnappet og holdes fanget.

En israelsk kvinne sier hun så bilder fra Gaza av kusinen sin og hennes to barn. Det ene barnet er tre år gammelt, det andre bare 9 måneder.

Fortvilte familiemedlemmer til dem som er bortført holdt søndag en pressekonferanse. Familiene krever at regjeringen gir dem svar og oppdateringer om hva som har skjedd med deres kjære. Fortvilelsen er naturligvis svært stor.

– Vårt mål er å få tilbake familiemedlemmene, de savnede, fangene, sier en representant for gruppen. De oppfordrer alle som har har familiemedlemmer som er savnet til å ta kontakt.

Uri David, som savner to døtre, sier situasjonen er umenneskelig.

– Det er helt umulig å forstå. Vi krever at regjeringen gir oss svar. Vi vet at det ikke bare vil bli lykkelige beskjeder. Men vi ønsker bare å få tilbake våre barn, våre familiemedlemmer, sier hans mens andre foreldre bryter sammen i gråt.

I tillegg til de mange savnede er det bekreftet at over 700 er drept etter lørdagens massakre. Over 2000 er skadet, mange alvorlig.

Denne videoen viser kidnappingen av en 12 år gammel gutt:

Her blir en kvinne med barn kidnappet:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart