Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Vi kjemper mot krefter tilsvarende nazistene

Israels tidligere statsminister Naftali Bennett sier brutaliteten i terrorangrepet er ikke noe man har sett siden nazistene. (Foto: Flash90)
Råskapen og brutaliteten mot de jødiske ofrene er ikke noe man har sett siden nazistene, sier tidligere statsminister Naftali Bennett.

Tidligere statsminister Naftali Bennett sier det Israel nå går gjennom er det vanskeligste siden Uavhengighetskrigen i 1948. Han sier det er verre enn Jom Kippur-krigen for 50 år siden, da Israel ble angrepet av Syria og Egypt. Den gangen fryktet mange at landet skulle bli utslettet.

– Dette er ikke som Jom Kippur-krigen, dette er Jom Kippur ganget med hundre, fordi her snakker vi om drap, systematisk slakting av babyer, jenter, gutter, hendelser som er vanskelig å bære, sier han.

Over 900 er bekreftet døde etter lørdagens terrorangrep, i det som er den største massakren mot jøder siden holocaust. Over 2500 er skadet.

– Vi opprettet en jødisk stat i dette landet for å kunne forsvare oss selv og nå er tiden inne for å slå tilbake, sier den tidligere statsministeren.

Tross de enorme grusomhetene kan ikke israelerne grave seg ned.

– Vi må løfte hodene. Vi er et heroisk folk, sier han og viser til folkene i Kfar Aza, Nahal Oz, Netiv Ha’Asara og andre lokalsamfunn som tok opp kampen med terroristene, til tross for at de var i undertall.

– Det var helter som konfronterte terroristene. De klarte å drepe noen av terroristene, men mange av dem ble også drept. Vi er et folk av løver.

Til syvende og sist er dette en krig mot Iran, sier Bennett, som viser til at Iran er med og styrer både Hamas, Islamsk Jihad og Hizbollah. Han sier mange israelere vil leve med traumer etter massakren.

– Det er barn med traumer. Familier som var fanget inne i bomberom i 16 timer med terrorister på utsiden, hvor faren måtte holde døren låst mens terrorister var på utsiden, sier Bennett, og gjentar at dette er den tøffeste tiden for landet siden opprettelsen.

– Når vi står overfor den iranske fienden – Hamas, Islamsk Jihad, Hizbollah, Iran – står vi overfor krefter som nazistene. Jeg har aldri sagt noe slikt før. Men jeg hadde aldri trodd at de skulle komme og slakte og kutte strupen av barn. Dette er dyr. Ikke en statsfiende. Vi må kjempe mot dem som om de var nazistene. De vi ville gjort med nazistene vil vi gjøre med dem, sier han om terroristene.

Til tross for krisen landet befinner seg i sier han Israel vil seire.

– Vi har et fantastisk folk og vi vil seire.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart