Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Det lukter død over alt

Israelske soldater er i ferd med å fjerne de døde israelerne fra kibbutz Kfar Aza nær Gaza-grensen 10. oktober 2023. (Foto: Flash90)
Israelske soldater forteller om helt ufattelige grusomheter.

OBS: Vi advarer om sterke skildringer i denne reportasjen.

Tirsdag fikk pressen lov til å besøke kibbutzen Kfar Aza, et av stedene som ble angrepet da over tusen Hamas-terrorister stormet Israel lørdag 7. oktober. Mens pressen besøkte kibbutzen holdt israelske soldater fortsatt på å bære døde mennesker ut av husene hvor de var drept.

Det er enda ikke kommet noe konkret tall på hvor mange av kibbutzens innbyggere som er drept, men antallet likposer tyder på et høyt antall.

Det som en gang var et levende samfunn er nå byttet ut med lukten av død. Pressen ble invitert med inn i kibbutzen for å se grusomhetene med egne øyner, på samme måte som de allierte i 1945 tok journalister med inn i nazistenes konsentrasjonsleirer etter å ha frigjort dem.

Fra lørdag morgen og gjennom dagen bedrev rundt 70 væpnede terrorister et drapstokt inne i kibbutzen, som før massakren hadde i underkant av 800 innbyggere, før de ble stanset. Kroppene til de døde terroristene ligger fortsatt på bakken. De israelske soldatene vil ta seg av de israelske ofrene før de fjerner likene av terroristene.

– Dette er ikke en krig, dette er ikke en slagmark. Det vi finner er døde babyer, mødre og fedre i deres egne senger, i bomberommene deres. Dette kan bare beskrives som en massakre, sier generalmajor Itai Veruv.

Mange av soldatene har måtte trøste hverandre etter det de har vært vitne til. De forventet det verste, men de det ble vitne til var verre en de noen gang kunne forestille seg. Noen soldater sier de fant babyer som var halshugget, hele familier som var henrettet. Rundt 40 babyer og små barn er fraktet ut av sine hjem i likposer – så langt, ifølge vitner.

En talsperson for statsminister Netanyahu bekrefter at babyer er halshugd.

Og det er bare i denne kibbutzen. Lignende scener har møtt de israelske soldatene i flere lokalsamfunn langs hele grensen mot Gaza.

Massakrene er utført med våpen, kniver, granater og er rettet mot sivile i deres egne hjem. Det er brannskader på flere boliger, da terroristene satt fyr på husene for å jage beboerne ut. Da de rømte ut av sitt brennende hjem med de massakrert til døde på utsiden.

Totalt ble over 1200 mennesker drept i det brutale terrorangrepet.

Israelske soldater gjennomsøker utbrente boliger i Kfar Aza. Terroristene satt fyr på mange av husene for å få ut beboerne som gjemte seg innendørs. Da de kom ut av huset ble de massakrert. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart