Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Over 1500 Hamas-terrorister er drept

Israelske soldater ved inngangen til kibbutz Be'eri nær grensen mot Gazastripen 9. oktober 2023. (Foto: Flash90)
Israel har nå full kontroll over Gaza-grensen igjen.

Det israelske forsvaret sier de nå har kontroll over grensen mot Gaza etter at flere tusen terrorister lørdag 7. oktober stormet grensen og utførte massakrer mot sivilbefolkningen i Israel. De israelske soldatene skal nedkjempet og drept over 1500 Hamas-terrorister inne i Israel.

– I løpet av den siste dagen har ikke en eneste terrorist kommet inn via gjerdet, sier Daniel Hagari, talsperson for det israelske forsvaret (IDF).

Da terroristene angrep Israel lørdag sprengte de flere hull i gjerdet som skiller Israel og Gazastripen. Hagari sier at soldater fra ingeniørtroppen jobber med å minelegge områdene hvor det er hull i gjerdet.

Selv om forsvaret nå sier de har full kontroll over grensen, så advarer de om at nye infiltrasjoner fortsatt er mulig. De anslår også at det fortsatt er et lite antall terrorister som gjemmer seg på israelsk territorium.

Også langs grensen mot Libanon i nord er situasjonen spent. Natt til tirsdag ble en høytstående israelsk offiser og to soldater drept i kamper med terrorister som hadde infiltrert Israel. Den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad sier de stod bak.

Det var oberstløytnant Elim Abdullah (40), nestleder for brigaden med ansvaret for å forsvare grensen mot Libanon, som ble drept i angrepet. Han tilhører den drusiske minoriteten i Israel.

Fra Gazastripen sendes det nærmest konstant raketter mot store deler av Israel. Alarmen uler over store deler av landet.

Samtidig pågår det kraftige luftangrep mot Hamas-mål på Gazastripen. Det israelske forsvaret sier de har bombet over 200 mål i løpet av natten. Det dreier seg blant annet om et våpenlager i en moske, et høyhus brukt av terrorgruppen og andre militære installasjoner.

Over 900 er bekreftet døde etter lørdagens terrorangrep i Israel.

IDF har publisert flere videoer av luftangrepene mot Hamas:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart