Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fortvilt mor: – Jeg skrek da jeg så datteren min

Keren Shem, moren Mia Shem, og andre familiemedlemmer holdt en pressekonferanse 17. oktober. (Foto: Flash90)
Keren Schem ber verdenssamfunnet om å gripe inn for å få hennes datter og de andre gislene frigjort.

Hamas publiserte mandag 16. oktober en propagandavideo av 21 år gamle Mia Schem, et av de over 200 gislene som holdes fanget på Gazastripen. Dagen etter inviterte familien til en pressekonferanse.

– Jeg skrek da så at Mia var i live, men da jeg så den om igjen så jeg at hun var skadet, sier moren Keren Schem om videoen av datteren.

Hamas og andre terrorgrupper holder mellom 200 og 250 gisler fanget på Gazastripen etter terrorangrepet lørdag 7. oktober. De etterlatte er dypt fortvilte og mange vet ikke hva som har skjedd med sine kjære.

– Jeg kunne hun se hun var livredd og i smerter. Og jeg så at alt det hun sa i videoen ble hun tvunget til å si, sier moren til den savnede jenta.

Datteren hennes ble kidnappet fra en musikkfestival hvor over 260 av deltakerne ble drept. Til sammen ble minst 1300 mennesker drept da over 1500 terrorister angrep Israel fra Gaza. Nå ber de etterlate verdenssamfunnet og verdens ledere om hjelp til å få gislene hjem.

– Jeg ber verden hjelpe med å få min kjære datter hjem til meg, sier Schem. Hennes datter har dobbelt israelsk-fransk statsborgerskap.

Det er ikke kjent når opptaket av den kidnappede er fra. Analytikere fra den amerikanske avisen The New York Times sier at i alle fall deler av opptakene av gisselet skal være filmet for minst seks dager siden.

Det er også mange barn som er kidnappet, de minste er under ett år. Også en 84 år gammel holoacust-overlever er blant de kidnappede.

Tidligere leder for den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet, Ya’akov Peri, deltok også på tirsdagens pressekonferanse. Han sa Hamas har det fulle ansvaret for gislenes helse og at de kommer seg trygt hjem igjen.

En talsperson for Hamas har tidligere truet med å henrette gisler. De har også sagt de vil filme henrettelsene og offentliggjøre disse videoene.

En skjermdump av gisselvideoen. MIFF har valgt å ikke offentliggjøre videoen. (Foto: Skjermdump)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart