Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas påstår det yngste gisselet er drept

Yarden (34) og Shiri (32) Bibas med sine to sønner, Ariel på 4 år og babyen Kfir. (Foto: Privat)
Kfir var bare 9 måneder gammel da han og familien ble kidnappet til Gaza. Nå sier Hamas at han er død.

7. oktober ble Yarden (34) og Shiri (32) Bibas kidnappet sammen med sine to sønner, Ariel på 4 år og babyen Kfir, bare 9 måneder gammel.

En video viste Shiri og de to små sønnene som ble fraktet til Gaza på lasteplanet til en bil. En annen video viste Yarden som var alvorlig skadet i det han ble kidnappet. Siden har det ikke vært noen livstegn fra noen av dem. Yarden ble trolig skilt fra resten av familien sin.

Siden fredag er 61 israelske gisler løslatt fra Hamas sitt fangenskap, i hovedsak kvinner og barn. Men verken Shiri, Ariel eller Kfir er blitt løslatt. Det ble først rapporter om at Hamas hadde overført de tre til en annen terrorgruppe. Nå sier Hamas at moren og sønnene er døde.

Ifølge Hamas ble de tre drept i et israelsk luftangrep. De opplyser ikke når eller hvor det skal ha skjedd. Det er standard praksis for Hamas å si at gisler har dødd i israelske luftangrep, enten for å dekke over for at de har drept de selv eller, om de har dødd av andre årsaker.

Også tidligere er det opplyst om at gisler er drept, men så har det vist seg at de er i live likevel. Det er en del av den psykologiske krigføringen fra Hamas.

– Vi venter på at informasjonen skal bli bekreftet og forhåpentligvis tilbakevist av militæret. Vi takker alle i Israel for deres varme støtte, men ber om ro i denne vanskelige tiden, sier Bibas-familien i en uttalelse.

Det israelske forsvaret sier de etterforsker påstanden fra Hamas.

– Terrororganisasjonen Hamas fortsetter å opptre på en grusom og umenneskelig måte, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

Både de og familen til de kidnappede holder Hamas ansvarlig for helsen til Kfir, Ariel, Shiri, Yarden og de over 160 gjenværende gislene på Gaza.

– Hamas må returnere alle gislene til oss i live, sier IDF.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart