Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Stort rakettangrep mot nordlige Israel

Redningspersonell undersøker skadene etter rakettangrep mot byen Kiryat Shmona 27. desember. (Foto: Flash90)
Det største rakettangrepet siden krigen brøt ut.

Torsdag 28. desember var det nye rakettangrep mot det nordlige Israel fra Libanon. Tidligere på dagen ble det også sendt en drone fra Libanon og inn mot Israel. Blant annet gikk rakettalarmen i storbyen Haifa og andre steder nord i Israel. Rakettforsvaret Iron Dome stanset trusselen.

Dagen før ble Nord-Israel utsatt for det kraftigste rakettangrepet siden krigen med Hamas brøt ut 7. oktober. Minst 34 raketter ble avfyrt mot Israel fra den libanesiske terrorgruppen Hizbollah.

Selv om de fleste kamphandlinger foregår mellom Israel og Hamas sør i Israel, er det også spent med Hizbollah på grensen til Libanon.

Ingen mennesker kom til skade i det kraftige rakettangrepet onsdag, men flere bygninger ble skadet. Titusenvis av innbyggere i det nordlige Israel er evakuert som følge av faren for rakettangrep fra Libanon.

Flere boliger i Kiryat Shmona ble truffet i rakettangrepet, men nesten alle de over 20.000 innbyggerne i byen er blitt evakuert.

Det israelske forsvaret svarte med å bombe flere Hizbollah-mål.

På israelsk siden har fire sivilpersoner og ni soldater mistet livet i angrep fra Libanon siden 7. oktober. På libanesisk side har Hizbollah mistet 129 medlemmer av terrorgruppen. Også flere sivile libanesere er blitt drept i trefningene.

2. juledag ble ni israelske soldater skadet, en av dem alvorlig, da et panservernmissil ble avfyrt fra Libanon mot det nordlige Israel. Soldatene som ble truffet skulle evakuere en sivilperson i 80-årene, som var skadet etter et rakettangrep mot en ortodoks kirke nær grensen.

Røyk stiger opp etter et israelsk artilleriangrep sør i Libanon 27. desember. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart