Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Jeg har mareritt om gislene hver natt

Nili Bresler kjemper for at hennes student Avinatan Or og de 135 andre gislene skal komme hjem. (Foto: Bjarte Bjellås)
Nili Bresler håper gislene kommer hjem etter 100 dager i fangenskap.

Området utenfor kunstmuseet i Tel Aviv er blitt omgjort til det som nå kalles for «gissel-torvet». Her samles familie, venner og støttespillere av de 136 gislene som fortsatt holdes fanget på Gazastripen. De kjemper for at deres kjære skal komme snart hjem igjen.

En av dem som MIFF møter her er Nili Bresler. Hennes student Avinatan Or er en av dem som fortsatt holdes fanget av Hamas. Han ble kidnappet 7. oktober sammen med kjæresten sin Noa. Bildene av Noa som ble kidnappet til Gaza på en motorsykkel gikk verden rundt.

– Det har ikke vært noen livstegn siden han ble kidnappet. Vi vet ingenting om hvor han befinner seg, hvordan han har det eller om han i det hele tatt er i live, forteller Bresler til MIFF.

Hver dag møter hun opp på «gissel-torvet» for å skape oppmerksomhet rundt Avinatan og de 135 andre gislene på Gazastripen. Her er det opprettet en kopi av en Hamas-tunell for å gi de besøkende en følelse av hvordan gislene har det.

– Jeg trenger ikke å gå gjennom tunellen, for hver eneste natt har jeg mareritt hvor jeg er er sammen med gislene inne i tunellene, forteller hun.

På gissel-torvet kjemper venner og familie for at gislene skal komme hjem igjen. (Foto: Bjarte Bjellås)

Doron Zexer stiller også opp på «gissel-torvet» for å øke bevisstheten rundt situasjonen til israelerne som ble kidnappet 7. oktober.

– Det er et mareritt og Røde Kors gjør ingenting for dem. Gislene får ikke engang medisiner som de trenger. Vi må få alle gislene hjem nå med en gang, forteller Zexer.

En annen som MIFF møter på torvet har en sønn som holdes fanget inne på Gazastripen. Han ønsker ikke å stille opp med navn og bilde på grunn av sikkerheten til sønnen, men sier familien har fått livstegn fra ham.

– Det er vanskelig å tenke på at han har vært der i 100 dager, men vi håper han snart vil komme hjem til oss. Vi må holde fast i håpet, forteller faren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart