Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Mistet venninnen i 7. oktober-massakren

Nevo Abutbul mistet en god venn i massakren 7. oktober. (Foto: Bjarte Bjellås)
- Livet er ikke det samme etter 7. oktober-massakren, sier Nevo Abutbul.

MIFF er i Israel i forbindelse med at det er 100 dager siden 7. oktober-massakren, da 3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel og drepte over 1200 mennesker, skadet tusenvis og tok over 240 som gisler. Fortsatt er det 136 gisler igjen på Gazastripen.

I Tel Aviv har Dizengoff-torvet sentralt i byen blitt et minnested for dem som ble drept 7. oktober. Rundt fontenen som står midt på torvet er det utplassert lys og bilder av de drepte. En av dem som besøker stedet for å vise sin respekt er Nevo Abutbul. Han mistet venninnen Adar Ben Simon (20) i massakren.

– Jeg er her for å vise min respekt til min venn Adat, som jeg gikk i klasse med, og bare si at vi savner henne, sier Abutbul til MIFF.

20 år gamle Ben Simon var troppssjef i Hjemmefrontkommandoen, hvor hun drev med opplæring av nye rekrutter. Da militærbasen hennes ble infiltrert av en stor gruppe terrorister 7. oktober, sendte hun rekruttene i sikkerhet før hun og andre i befalet tok opp kampen med terroristene.

De israelske soldatene var i kraftig undertall og Ben Simon og seks andre i befalet ble drept i kampene. Alle utenom én rekrutt kom fra angrepet i live. Flere israelske medier har fortalt 20-åringens heltemodige historie.

Abutbul sier han er stolt over at venninnen reddet livet til sine rekrutter, men at savner henne og tenke på henne hele tiden. 20-åringen sier livet hans og for mange andre i Israel er blitt totalt forandret siden 7. oktober-massakren.

– Livet er ikke det samme. Vi tenker på alle vi har mistet. Det er vanskelig å skulle smile og virkelig være lykkelig. Jeg tror ikke verdenssamfunnet forstår hva vi har opplevd. Vi føler at vi står veldig alene, sier han.

Han ble veldig glad da han hørte at det fantes en organisasjon i Norge med 14.000 medlemmer som støtter han og de andre i Israel i denne vanskelige tiden. Ønsker du også å stå opp for Israel? Meld deg inn i MIFF i dag!

Bilder av Adar Ben Simon på Dizengoff-torvet i Tel Aviv. Hun mistet livet i kamp med Hamas 7. oktober.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart