Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nye og kraftige rakettangrep fra Libanon

Rakettforsvaret Iron Dome skyter ned raketter over byen Kiryat Shmona 5. mars 2024. (Foto: Flash90)
Tålmodigheten er i ferd med å renne ut for Israel.

Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah avfyrte tirsdag kveld en større mengde raketter mot byen Kiryat Shmona nord i Israel. Terrorgruppen sier angrepet var et svar på et israelsk angrep i det sørlige Libanon tidligere på dagen.

Ifølge det israelske forsvaret (IDF) ble rundt 30 raketter avfyrt mot Kiryat Shmona. Minst 10 av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Én rakett traff utsiden av et hus og forårsaket mindre skader. Resten av rakettene traff øde områder.

Ingen skal ha kommet til skade i angrepet. Kiryat Shmona er den største byen helt nord i Israel og har normalt over 22.000 innbyggere, men de fleste innbyggerne har vært evakuert siden slutten av oktober.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å bombe utskytningsrampene i Sør-Libanon som Hizbollah brukte til å avfyre rakettene fra.

Natt til onsdag kom det nye raketter fra Libanon mot det nordlige Israel. Et industrielt hønsehus ble truffet og fikk store skader. Det er ikke kommet meldinger om at noen mennesker ble skadet i dette angrepet.

Siden krigen med Hamas brøt ut 7. oktober har det også vært svært spent ved Israels nordlige grense mot Libanon. Hizbollah og andre terrorgrupper i det sørlige Libanon har avfyrt over tusen raketter mot Israel.

Sju sivilpersoner og ti israelske soldater er blitt drept i angrepene. I tillegg er flere titalls blitt skadet, mange av dem alvorlig. Senest mandag ble én person drept og sju skadet i et rakettangrep fra Libanon.

Totalt er over 60.000 israelere evakuert fra sine hjem i Nord-Israel på grunn av trusselen fra rakettangrepene til Hizbollah.

Israel har forsøkt å løse konflikten med Hizbollah diplomatisk, men foreløpig uten hell. Israel krever at Hizbollah trekker seg vekk fra grensen mot Israel. Mye tyder på at Israel vil bli tvunget til å gå inn i Libanon om ikke situasjonen i nord roer seg.

– Vi har forpliktet oss til en diplomatisk prosess. Imidlertid bringer Hizbollahs aggresjon oss nærmere og nærmere et kritisk punkt i beslutningsprosessen om våre militære aktiviteter i Libanon, sier Israels forsvarsminister Yoav Gallant.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart