Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Avverget selvmordsangrep

Shin Bet har arrestert flere mistenkte terrorister. Dette bildet er fra tidligere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Angrepet ble planlagt av en Hamas-celle etablert i Tyrkia.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet kunngjør at de forhindret er forsøk fra Hamas på å gjennomføre en selvmordsbombing i Israel. Angrepet skal ha blitt planlagt av en av Hamas sine terrorceller i Tyrkia, skriver Times of Israel.

Opprullingen av saken startet med at palestinske Anas Shurman, nå bosatt i Jordan, ble pågrepet i byen Nablus på Vestbredden mistenkt for terror.

I avhør skal Shurman ha avslørt at han i desember 2023 ble rekruttert av Imad Abid, en Hamas-terrorist som er bosatt i Tyrkia. Shurman skal ha gått med på å gjennomføre et selvmordsangrep inne i Israel på vegne av Hamas.

Som en del av forberedelsene til angrepet filmet Shurman inn en video som skulle publiseres etter hans død, han fikk motorsykkelopplæring til angrepet og mottok penger og instruksjoner til hvordan angrepet skulle utføres. Han fikk også vite om et hemmelig sted hvor sprengstoffet til angrepet var gjemt.

Bomben, som veide rundt 12 kilo, ble funnet av Shin Bet i en brønn på Vestbredden. Ved siden av bomben lå det en instruksjon til angrepet.

Flere Hamas-medlemmer involvert i angrepsplanene har blitt pågrepet. De skal blant annet ha vært involvert i produksjonen av bomben.

Shin Bet sier etterforskningen viser hvordan Hamas er etablert i Tyrkia og hvordan de bruker terrorcellene i landet til å planlegge angrep mot Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart